tisdag 26 april 2011

Kallrökt lax med dillstuvad potatis

 Hela påskhelgen bjöd på fantastiskt väder både här hemma och i Norrland där vi firade den största delen av påsken. Väl hemma igår rensade jag i rabatterna och sedan blev det en lätt middag med kallrökt lax och dillstuvad potatis. Så gott det var och kändes riktigt vårigt eller faktiskt nästan somrigt!

Dillstuvad potatis, 4 personer

10 potatisar
25 gram smör
1-2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 kruka dill
salt
peppar

Skala och koka potatisen. Smält smöret i en kastrull och strö på vetemjöl. Rör runt men låt inte vetemjölet få färg. Häll på mjölken i omgångar och låt puttra så att mjölsmaken försvinner. Dela potatisen i stora bitar, hacka dillen och rör ner i mjölksåsen. Servera med kallrökt lax.

4 kommentarer:

  1. det var längesedan jag åt dillstuvad potatis men gud så gott!

    SvaraRadera
  2. Åh, vad länge sedan jag åt dillstuvad potatis. Nu blev jag sugen på isterband bara för det...

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.