torsdag 28 april 2011

Filmjölksscones

Sicken lyxig kvällfika en vardagskväll det blev, som synes på bilden! Scones, smör, ost, marmelader och till och med chokladsåsen åkte fram ur kylskåpet. Oops!
Vill man inte göra sina scones på ren grädde (vilket såklart är allra godast) vill jag slå ett slag för filmjölk i degen! Filmjölksscones är mycket godare än vanliga mjölkscones!

PS. Lägg märke till ”I drömmarnas trädgård”-figurerna i ena hörnet på bilden! Här redigeras inga bilder! DS.


Filmjölksscones, 4 stora kakor

8 dl vetemjöl
1 tsk salt
5 tsk bakpulver
100 gram smör
4 dl filmjölk

Blanda de torra ingredienserna. Tärna smöret och fördela det i mjölkblandningen med fingrarna. Tillsätt filmjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Dela degen i 4 delar och klappa ut till kakor. Lägg kakorna på bakplåtpappersklädd plåt. Markera kakorna i 4 delar. Grädda mitt i ugnen, på 225 grader i cirka 15 minuter.

4 kommentarer:

  1. Åh vad sugen jag blev på scones nu! :-) Ser himla gott ut.

    SvaraRadera
  2. Hmmm sååå gott! Ljumna scones med smör, ost och marmelad..finns det nåt bättre :-) Kram

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.