onsdag 5 augusti 2009

Smörgåsröra - crabfishröra med gurka


Jag bestämde att det skulle bli lunchmackor ännu en dag tack vare värmen! Därför dök jag ner i frysen och fångade där ett paket crabfish! I kylskåpet fastnade gurka, majonnäs och creme fraihce på kroken och där är basen till röran!


Smörgåsröra – crabfishröra med gurka

1 paket crabfish (surimisticks)

1 bit gurka på 10 cm

2 msk majonnäs

1 dl creme fraiche

En knippe gräslök

Citronpeppar

Salt

Pressad citron


Hacka crabfish, gurka och gräslök och lägg detta i en skål. Blanda ner majonnäs och creme fraiche. Smaka av med citron, citronpeppar och salt. Fyll baguetter med röran eller bre den på mackorna! Jag har inte provat själv, men det kanske skulle kunna fungera att servera den till bakad potatis.

5 kommentarer:

  1. Åh så himla gott!! Gud ändå ska sluta dregla men det lät verkligen smarrigt att ha på gott bröd :) !!

    Nu blir det att ta & bestämma sig för vad jag ska baka, är så svårt då det ju finns så mycket att välja på men så har man bara vissa ingredienser hemma hihi..
    Ha en solig härlig lördag!

    SvaraRadera
  2. det är verkligen perfekt med sådana här lätta luncher nu i värmen- det låter som röran kan passa till både det ena och det andra :-)

    SvaraRadera
  3. trillade in och vips hittade jag en fin blogg. kramisar

    SvaraRadera
  4. Hej
    Såg du funderade på birrans blogg!
    Jag kommer mig inte heller in och ha inte hört vart hon tagit vägen heller.
    Har dock precis skickat iväg ett mail till henne.
    Vi hörs

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.