måndag 27 april 2009

Pan Pizza Bolognese på plåt


Fredagens middag blev en hembakad pan pizza med köttfärs. När vi köper pizza väljer jag aldrig en med köttfärsfylllning men vår hemlagade däremot har ofta köttfärs som huvudfyllningen, förmodligen för att vi nästan alltid har köttfärs hemma och för att jag har blivit van med att använda det. Det går bra att använda köttfärssås som blivit över sedan gårdagens middag, då behövs ingen ytterligare tomatsås på pizzan. Jag river ostbiten som blir över när det inte längre går att hyvla i den. Det är smidigt att frysa in rivet och klart att plocka fram till pizza, pajer och gratänger.

Pan Pizza Bolognese på plåt, 1 plåt

Deg:
¾ paket jäst
4 dl vatten
0,75 dl olja
1 tsk salt
Ca 12 dl vetemjöl

Fyllning:
Köttfärssås
Gul lök
Champinjoner (1 stor burk konserverade eller 100 gram färska)
Riven ost
Oregano

Rör ut jästen i fingervarmt (37-gradigt) vatten. Blanda i olja och salt och tillsätt därefter vetemjölet och knåda till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter.
Under tiden kan du förbereda fyllningen. Använd köttfärssås som du har kvar från en middag eller laga en på 300-400 gram köttfärs, en burk tomater, kryddor, vitlök osv. Skiva gul lök och skär champinjonerna i skivor eller låt de rinna av ifall du använder konserverade.
Kavla ut degen på en bakplåtspappersklädd plåt. Lägg på köttfärssås, lök, champinjoner, strö på oregano och avsluta med osten!
Grädda pizzan på 200-225 grader i ca 20 minuter. Servera med pizzasallad!



4 kommentarer:

  1. nu har jag svarat på din utmaning! :)

    SvaraRadera
  2. Supergott!!! Fina bilder!

    SvaraRadera
  3. Nu har jag gjort utmaningen du gav mej :)

    Gud så god pizzan såg ut , så himla sugen jag blev nu!! :)

    SvaraRadera
  4. Den såg oerhört god ut ! :)

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.