tisdag 14 april 2009

Påskens mat

Hoppas att ni alla haft en härlig påsk! Vi är nu hemkomna efter en vecka hos M:s släkt uppe i Norrland. Det blev en hel del mat och godis. Eftersom påsken redan är förbi och många bloggare redan presenterat påskens mat nöjer jag mig med en bild på vårt påskbord som innehöll rätter som ofta även hittas på julbordet. Jag och svärmor hjälptes åt att fylla påskbordet med en hel del läckerheter. Den inlagda sillen köptes hos den lokala fiskhandlaren, likaså strömmingen och den gravade och kallrökta laxen. Det fanns inte tid att göra allt själv men vi ville inte heller öppna en burk Abbas. Så lösningen fick heta närproducerat och gott! En välsmakande påskmiddag blev det!

På påskbordet stod också mina


karelska piroger med äggsmörbrytbröd med kesellaTill fikat bidrog jag med

en saftig apelsinkaka

finska påskbullarvetelängder fyllda med björnbärssylt och marsánkräm

7 kommentarer:

 1. Jösses vad massa god mat och kakor! Dina bullar med kesellan och frukten ser så himla goda ut..fast det gör iof alltihopa!!!
  KRAM
  Birran

  SvaraRadera
 2. hej hej!
  har du finskt påbrå? tänkte bara på alla fina finska bakelser :)
  har du nåt bra recept på vispipuuro? vet inte vad det heter på svenska =/

  SvaraRadera
 3. Jo ta & använd din 1kg mandelmassa till biskvier & mina chokladmuffins med mandelmassa :D
  Mandelmassa i kakor är verkligen gott, mums mums mums! :)

  Ser ut som du också haft en riktigt god & härlig påsk :)

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig Påskbuffé!!
  Det var inte svårta tt rulla ihop smördegen till Tacosnäckorna,man tar hjälp av pappret under.:)

  Ha en trevlig dag!

  Mvh Åsa.

  SvaraRadera
 5. Tack <3
  Ååå jag älskar karelska piroger, har några i frysen, potatis.. å vilken under påskbuffé hade gärna huggt i mig där.. hihi...
  Javisst är dragon kryddan..
  Kram!!

  SvaraRadera
 6. Vilka härliga bilder alltså! Ni ser ut att haft det riktigt mysigt på alla sätt & vis! :-D
  Som svar på din fråga ang. zucchini och dill så är receptet jag länkar till i samma inlägg just med zucchini och dill som en pastasås till ravioli! Kolla får du se! http://kryddburken.wordpress.com/2009/01/01/stora-spenat-ostfyllda-ravioli-med-zucchini-citron-dillsas/ Annars ska jag klura lite och kommer jag på något så återkommer jag! :-D Må så gott!

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Hittade hit via Caroline...

  Befinner mig nära dig geografiskt verkar det som.

  Tipsar dig om min tävling i bloggen ifall du gillar te o mys!

  Kram,
  Lena

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.