När jag bakade i söndags passade jag på och även gjorde kvargbullar som äts under påskhelgen i vår familj. Kvarg som man hittar i mataffären under namnet Kesella är en färskost. Testa gärna detta! Resultatet blir en inte alltför söt bulle med en krämig ostfyllning.
Kvargbullar till påsk, 12 stycken
Vetedeg, recept här
Fyllning:
1 burk kvarg (Kesella)
1 ägg
½-
Rivet skal från ½ citron
Pensling:
Uppvispat ägg
Dekoration:
Cocktailbär
Avrunna mandarinklyftor
Rulla ut släta bullar av vetedegen. Låt bullarna jäsa övertäckta i 20 minuter. Rör under tiden ihop fyllningen. Gör en grop i varje bulle med mjölad botten av ett dricksglas. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Klicka i fyllning. Dekorerar med cocktailbär och mandarinklyftor. Grädda i 200 grader i ca 10 minuter.
Tips!
Du kan också lägga ner några russin innan du klickar i fyllningen i bullarna!
Åh det där har jag aldrig hört talas om! Dom ser väldigt påskiga ut! Ha en trevlig helg!
SvaraRaderaSer riktigt påsksöta ut : ) det blir stor påskbakning för mej, oh ändå så kul : )
SvaraRaderaHa en underbart härlig lördagkväll : )
är inte de här bullarna ryska??
SvaraRaderaAnonym: Vet tyvärr inte om man äter dessa i Ryssland också men det är ett ganska utbrett bakverk i södra Finland och Helsingfors-området iaf!
SvaraRadera