Tänk att man hemma hos sig har tillgång till en massa recept som man aldrig prövat förut. Men sen så händer det! Jag grävde i receptgömmorna och fastnade för detta brödrecept! I orginalreceptet används gräddfil men eftersom jag hade turkisk yoghurt hemma så testade jag det!
Grahamslimpor med turkisk yoghurt och havre
1 ½ tsk salt
¾ dl sirap
Ca
½ dl olja
Havregryn till dekoration
Värm vatten till 37 grader och lös upp jästen i den. Blanda ner rumstempererad yoghurt, salt och sirap. Tillsätt vetemjölet lite i taget och rör degen seg och elastisk. Rör ner olja och havregryn. Arbeta till sist in grahamsmjölet i degen. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Dela upp degen i två delar och baka ut till två avlånga bröd. Nagga bröden och låt de jäsa under bakduk i ytterligare 20-30 minuter. Pensla bröden med vatten och strö över havregryn över bröden. Grädda bröden på 200 grader i den nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
Tips!
Brödet är klart när det låter ihåligt om du knackar under brödet.
Dom limporna lät goda, får köpa hem lite turkisk yoghurt och testa.
SvaraRaderaPizzorna i inlägget under såg även dom grymt goda ut, så gott med pan pizza botten.
Ha en trevlig valborg!