tisdag 28 april 2009

Grahamslimpor med turkisk yoghurt och havre

Tänk att man hemma hos sig har tillgång till en massa recept som man aldrig prövat förut. Men sen så händer det! Jag grävde i receptgömmorna och fastnade för detta brödrecept! I orginalreceptet används gräddfil men eftersom jag hade turkisk yoghurt hemma så testade jag det!


Grahamslimpor med turkisk yoghurt och havre

3 dl vatten

50 gram jäst

2 dl turkisk yoghurt

1 ½ tsk salt

¾ dl sirap

Ca 7 dl vetemjöl

½ dl olja

2 dl havregryn

3 dl grahamsmjöl


Havregryn till dekoration


Värm vatten till 37 grader och lös upp jästen i den. Blanda ner rumstempererad yoghurt, salt och sirap. Tillsätt vetemjölet lite i taget och rör degen seg och elastisk. Rör ner olja och havregryn. Arbeta till sist in grahamsmjölet i degen. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Dela upp degen i två delar och baka ut till två avlånga bröd. Nagga bröden och låt de jäsa under bakduk i ytterligare 20-30 minuter. Pensla bröden med vatten och strö över havregryn över bröden. Grädda bröden på 200 grader i den nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.


Tips!

Brödet är klart när det låter ihåligt om du knackar under brödet.


2 kommentarer:

  1. Dom limporna lät goda, får köpa hem lite turkisk yoghurt och testa.

    Pizzorna i inlägget under såg även dom grymt goda ut, så gott med pan pizza botten.

    Ha en trevlig valborg!

    SvaraRadera
  2. Hade inge graham eller sirap, så körde vanligt mjöl och lite extra havre samt farinsocker.

    Det blev bra

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.