fredag 24 april 2009

Kantarellpasta serverad med en zucchinisås med dill och citron


Det var Kryddburken som inspirerade mig till att göra en pastasås med zucchini och dill. Tack! Orginalreceptet hittar ni här Jag har dock (som vanligt) ändrat om lite i receptet men den skiljer sig inte så mycket från originalet. Dock använde jag mer zucchini och mindre dill. Jag serverade såsen med kantarellpasta som min man fått från jobbet. Den innehåller kantareller och är formad som en kantarell. Givetvis fungerar det med valfri pasta.

Kantarellpasta serverad med en zucchinisås med dill och citron, 4 portioner
1 zucchini
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Dill efter tycke och smak, jag tog några matskedar fryst dill
Skalet från en halv citron
Citronsaft efter tycke och smak, jag tog ett par matskedar
1 burk (200 gram) creme fraiche
2 dl mjölk
Salt
Svartpeppar
Rejält med olivolja

Pasta
Parmesan

Skiva zucchinin och skär den sedan skivorna i fyra delar. Skär löken i båtar. Hetta upp olivolja i en panna och riv ner vitlök och dill. Rör om och lägg därefter ner zucchinin och löken. Riv skalet från en halv citron och pressa ner saften i pannan. Tillsätt creme fraiche och mjölk. Krydda och låt sedan puttra lite i pannan. Servera med pasta och finriven parmesan över!

4 kommentarer:

 1. Gott gott gott!!! Hittade hit via FL, många spännande recept!

  SvaraRadera
 2. Mums vad gott, underbar middag det där :)!

  Ja idag blev det av prinsesstårtbakningen :D så nu är det bara du kollar in alla bilder hihi .
  Den blev verkligen smaskens,som dom ska vara & riktigt kul var det att baka den!

  Ha nu en riktigt härlig fredagskväll Anna :)

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Ville bara säga att du har en utmaning hos mig ;)

  Ha en trevlig Söndag!

  SvaraRadera
 4. Det ser väldigt gott ut, ska jag nog också prova någon dag. Kntarellpastan såg rolig ut! :)

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.