onsdag 25 mars 2009

Parmesanpanerad kycklinginnerfilé


Dessa kycklingbitar blir härligt knapriga och goda. De liknar lite chicken nuggets men med parmesansmak, populära även bland barnen och supersmidiga och enkla att göra.

Vi serverade de med klyftpotatis och en salsa som du hittar receptet på här. Vill du dippa kycklingbitarna kan du röra ihop en egen röra eller varför inte prova min currydressing, som du hittar receptet på här.


Parmesanpanerad kycklinginnerfilé, 4 portioner (stora)

600 gram Kycklinginnerfiléer

2 ägg

4 dl nyriven parmesan

4 dl ströbröd

Salt och peppar

Olja


Banka ut innerfiléerna med en stekpanna mellan två bitar plastfolie. Doppa filéerna i uppvispat ägg och sedan i en blandning av parmesanost, ströbröd, salt och peppar. Stek i olja och låt rinna av på hushållspapper.


Tips!

Om du tycker att det är svårt att veta när oljan är tillräckligt het och redo för stekning; sätt ner skaftet på en träslev i pannan. Om det bildas små bubblor runt skaftet är oljan tillräckligt het.

2 kommentarer:

  1. Tack : ) jag älskar att experimentera lite lagomt & päronbitarna gav en härlig sötma till brödet & extra saftig desssutom!
    Tycker verkligen du ska prova det blev som en ny favorit för mej!

    Parmesanpanerad kycklinfilé måste ju vara supergott, parmesanost är ju supergott & kyckling med, mums!

    SvaraRadera
  2. Hej! Vad kul att det blev bra med "köttbullarna"!

    Vilket mumsigt recept du lagt in då...måste jag göra!!

    Måste säga tt du har en underbar bild som logotype!

    Ha en bra kväll!/Åsa.

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.