Ha nu en riktigt härlig jul, nu tar jag jullov!
Julig fruktkräm
250 gram blandad torkad frukt
1,5 dl socker
4 dl vatten + 12 dl vatten
Skalet och saften från en apelsin
1 kanelstång
2 msk potatismjöl + lite vatten
Häll över den torkade frukten i en bunke. Koka upp 4 dl vatten och häll över den torkade frukten. Täck med plastfolie och låt stå över natten. Koka upp 12 dl vatten, socker, kanelstång, apelsinskal och den torkade frukten. Koka tills frukten flyter upp. Lyft upp frukten i en skål, rensa bort apelsinskal och kanelstång. Red fruktsaften med potatismjöl utrört i lite vatten, vispa ner kraftigt. Lyft bort från plattan när första bubblan dyker upp. Häll över i skålen med frukten. Strö på socker på ytan så att ingen hinna bildas. Servera med en klick vispad grädde eller till risgrynsgröt.
God jul vännen, hoppas du får en riktigt mysig jul!
SvaraRaderaKramar Karin
Alltså fruktsoppa minns jag att min mamma gjorde mycket när jag va liten, dock va det inte så populärt.
SvaraRaderaTro inte jag ha prövat äta det sen dess..
Hppas ni haft en härlig jul
Kram Therese
Kikar in för att önska dig och din familj ett Gott Nytt År!!!
SvaraRaderaKram Åsa.
Ett riktigt Gott Nytt Tårt-År önskar jag dig, kram Karin
SvaraRaderaHej Anna! och gott nytt år & god fortsättning å allt! :) Hoppas nyårsfirandet varit toppen, och så önskar jag såklart att vi får ett lika roligt matbloggar-år ihop 2010 som tidigare! Stor kram från mig!
SvaraRaderaLåter spännande!
SvaraRaderaGod fortsättning på det nya året!
Hej!
SvaraRaderaDen 20 januari kl 20.00 börjar ”Landet brunsås” i SVT2, ett program för dig som äter. Varför äter vi svenskar som vi gör? Programledarna Henrik Schyffert, Erik Haag och matskribenten Lotta Lundgren söker efter svaren i vår egen kulturhistoria, i omvärldens influenser och i trenderna som påverkar vad vi ställer fram på middagsbordet. Experter i programmet är Mats-Eric Nilsson och Richard Tellström.
Om du vill titta på programmet i förväg mejla magdalena.lofstrom@svt.se så skickar jag dig en länk där du kan titta. Vänliga hälsningar Magdalena
Åh det här påminner mej om krämen en tant brukade bjuda mej på då jag jobbade i hemtjänsten! Mycket gott faktiskt :)
SvaraRaderaHej!
SvaraRaderaHoppas allt är bra med dig!!
Du har fått en Award av mig.
Kika in på min sida.
Kram Åsa.
Hej,
SvaraRaderafin blogg! Jag undrar om du skulle vara intresserad av att lansera en tävling på Frostrosor.
Hör av dig! :)
Adrian
adrian@prontocommunication.se
Du har fått en award från mig, kika in på min blogg så får du se!
SvaraRadera//Linda
Du har fått en award från mig, kika in på min blogg så får du se!
SvaraRadera//Linda
Älskar torkad-fruktkräm, helt fantastiskt! Skulle bara vilja passa på att framföra mina önskningar om fortsatt mysiga inlägg om det är tillåtet;) om inte annat vill jag önska dig ett härligt nytt år!
SvaraRaderaPs.har kollat in på din blogg x antal gånger det här året men den juliga fruktkrämen har troget tittat mig i ögonen varje gång;).Ds
mums sån frukkräm gjorde alltid mamma till oss när vi var små!
SvaraRaderaHär har du en till som delar ditt matintresse och älskar att blogga om det=)
Mat är min passion!
Kram Erica
Åh vilken trevlig hemsida, med en massa recept som verkar goda! Fina bilder! Jag kommer tillbaka!
SvaraRaderaHälsningar Maritha
Hej!!
SvaraRaderaKikar in här lite då och då...
Hoppas att allt är bra med dig och familjen!
Kram Åsa.
Ville bara bjuda in till min nya matblogg, Den Rockande Kocken... http://blog.godaremat.se/ Ha en bra dag...
SvaraRaderaDen här krämen blir jättegod med vispad grädde till. Riktig juldessert från min barndom. Nu vill mina barn (vuxna) ha det till jul, som de fick som barn. och det var populärt! Traditionen går vidare...
SvaraRaderaHej, du! Nu är jag här och lånar inspiration igen, ska försöka göra en kokbok med 50-talsmat till mina barn, får jag låna bilden på din fruktkräm?
SvaraRaderajag kan skicka dig recept på blåbärs- och lingongröt i stället!
hälsa Ante!
Evalisa
Evalisa: Ja, varsågod! Bara att låna! Blåbärs- och lingongröt låter gott! Det tar jag gärna receptet på! Är det som klappgröt?
SvaraRadera