onsdag 25 februari 2009

En enkel kall currysås


Ibland kan man behöva tips även på enkla saker, såsom t.ex. såser. Denna är snabb att sno ihop och dessutom brukar de flesta ingredienserna finnas hemma. Ananassaften ger såsen en söt och mjuk karaktär. Såsen passar bra till kyckling eller sallad. Själv serverar jag såsen till stekt kyckling, ris, morots- och palsternackstrasslet (recept här).


En enkel kall currysås


1 burk creme fraiche

1 dl majonnäs

1 tsk curry

Saft från en burk ananas

Salt

Peppar

Blanda ihop creme fraiche, majonnäs och curry. Tillsätt saft från burkananas tills såsen får en lagom rinnig konsistens. Smaka av med salt och peppar


Tips!

Använd gurkmeja om du vill ha en gulare sås!

2 kommentarer:

  1. Måste tacka för ett så bra recept på en så god o enkel sås!!!! Ingredienserna har man ju alltid nästan hemma, så den blir så lätt att slänga ihop. Omtyckt av alla i familjen :)))

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att höra och tack för att du lämnade en liten hälsning.
      Man kan inte tro det, men detta är ett av de mest sökta recepten här på min blogg!

      Radera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.