måndag 24 juni 2013

Jordgubbskladdkaka - en favorit i repris


Nej, jag är ingen tårtmakare! Eller rättare sagt är jag allt som oftast för lat för att baka tårtor. Till midsommar blev det en jordgubbskladdkaka, då jag vet att min väninna älskar allt med jordgubbar i. Och jag gjorde inte henne besviken, som tur var! Orginalreceptet kommer från bloggkollegan Bagerskan och florerade på flera bloggar förra sommaren. Har du lyckats missa denna jordgubbskladdkaka, så är det hög tid att du testar den. Du lär inte bli besviken! Här kommer min variant av jordgubbskladdkakan, orginalreceptet hittar ni HÄR>> 

Jordgubbskladdkaka

150 gram smör
2 ½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
3 ägg
2 påsar av Ekströms kallrörda vaniljsåspulver (1 ½ dl)
1 krm bakpulver
2 krm vaniljsocker
Knappt 1 liter färska jordgubbar              
2 msk strösocker till jordgubbarna


Rensa och skiva jordgubbarna. Lägg dem i en skål och strö över sockret, rör om och låt stå medan du rör ihop smeten. Smält smöret och ställ åt sidan för att kallna. Blanda socker, mjöl, marsanpulver, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Knäck sedan i äggen och rör om med en sked. Häll därefter i det smälta smöret och rör till en jämn smet. Blanda i jordgubbsblandningen. Bred ut smeten i en form med löstagbar botten. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter på 200 grader.

12 kommentarer:

  1. Inga tårtmakare vi heller precis, ju enklare desto bättre får det gärna låta för vår del:) Och en kladdkaka med jordgubbar kan man väl inte tacka nej till:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. En kladdkaka överhuvudtaget tackar man aldrig nej till! :-D

      Radera
  2. Gäller att passa på att baka med jordgubbar nu. Det är ju så gott så gott och den här låter inte som något undantag.

    Kram kram

    SvaraRadera
  3. Har inte testat, men den ser väldigt god ut!

    SvaraRadera
  4. Vilken fin kladdkaka! Florerar lite liknande recept runtom i bloggvärlden nu. Somrigt indeed. Vit kladdkaka har jag gjort, men bara med jordgubbar på - inte i ;) Får passa på att använda jordgubbarna nu innan säsongen är slut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jamen, precis! Hua, ska jordgubbssäsongen ta slut? *bävar*

      Radera
  5. Tack snälla för detta recept. Snabbt och enkelt med kladdkaka och mina kollegor uppskattade denna istället för den regelmässiga tårtan vid födelsedag. Hade i lördags 3 olika bitar kladdkaka (vanilj, choklad och hallon)med grädde som efterrätt, nästan lite synd att jag inte sett denna innan :)

    //Åsa_teasa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åsa_teasa: Kladdkakor funkar jämt! :-)

      Radera
  6. Vilket bra recept! Ska nog testa någon dag, men med lite andra bär jag råkar ha hemma. Tack för inspirationen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Kajsa! Ja, det låter lockande att testa andra bär! Vet att Bagerskan gjort med hallon och blåbär.

      Radera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.