torsdag 13 juni 2013

En somrig jordgubbsmilkshake men en knivsudd vanilj


Snart är det midsommar! Jag längtar. Bland annat till jordgubbarna. Jag hittade ett gäng goa gubbar i frysen för ett tag sedan och passade då på att mixa ihop en milkshake till hamburgarna. Det blev lite amerikanskt. Riktigt gott att tillsätta lite vaniljsocker i milkshaken. En extra lyxkänsla!

Jordgubbsmilkshake med vaniljsocker, 4 glas

½ liter mjölk (eller risdryck för mjölkfritt alternativ)
5 dl jordgubbar (jag använde frysta)
3 dl yoghurt (eller havregurt/soygurt för mjölkfritt alternativ)
½ tsk vaniljsocker
1 tsk honung

Mixa ihop alla ingredienser. Tillsätt eventuellt ytterligare vätska för att få rätt konsistens. Häll upp i glas och servera genast. Lägg i några isbitar i varje glas för att hålla milkshaken kall.

4 kommentarer:

  1. Vi köpte svenska gubbar förra veckan, men de var så vattniga och smaklösa så vi blev riktigt besvikna. Förmodligen hårt framdrivna så nu längtar vi tills det finns riktigt goa gubbar i lådorna:)
    En milkshake till burgaren känns verkligen amerikanskt!

    SvaraRadera
  2. Ja, låt oss hoppas att gubbarna blir goda till midsommar!

    SvaraRadera
  3. Svenska jordgubbar är här och mina i Polen börjar blir röda, precis lagom till vår ankomst!
    kram/ Gosia

    SvaraRadera
  4. Milkshake är verkligen gott! Det ska jag göra som tillbehör till lunchen imorgon :-) Bra tips! Blåbär är ju också fantastiskt gott i milkshake!

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.