tisdag 14 augusti 2012

Snabb lax i honungs- och balsamvinägermarinad


God kväll!
Ikväll blir det lite mobilbilder av dålig kvalitet på middagsmaten (ni vet, kamerans minneskort lade av igår). Och så måste vi ju ta lite paus från alla sötsaker som bloggen svämmar över av! Så här kommer en busenkel laxrätt, som inte kräver vare sig mycket tid, lång ingredienslista eller stor ansträngning. En gång i tiden skrev jag ned detta recept åt er. Skulle ni nu mot förmodan ha glömt bort det, så är ni ursäktade då det var 2009! Haha! Men det är ett bra recept som jag gör lite då och då, så här kommer det igen!
Till laxen stekte jag bara lite grönsaker och smulade över fetaost. Dessutom hade jag lite stekta kantareller kvar som jag toppade laxen med. Men kan givetvis uteslutas. Såsen/marinaden är jättegod att skeda över laxen i samband med servering.
Det ni behöver är lax, honung och balsamvinäger! Jag använde balsamvinäger med fikon, som vi fick i delikatesskorgen.

Snabb lax i honungs- och balsamvinägermarinad, 4 portioner

600 gram laxfilé (även 4x125 gram går bra)
½ dl honung
½ dl balsamvinäger
Salt
Peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Om du vill kan du försteka laxen lite i olja i en stekpanna. Men det går  lika bra att hoppa över detta. Lägg laxfilén i en smord ugnsform. Blanda honung och balsamvinäger i en skål och häll över laxen. Salta och peppra laxen. Tillaga i ugn tills laxen kommer upp till en innertemperatur på 60 grader. Det tar 20 minuter om du gör lax i stor bit. Har du portionsbitar, går det lite fortare. 



4 kommentarer:

  1. Åh, det är alltid bra med tips om snabba och enkla maträtter :)

    SvaraRadera
  2. Hurra för busenkla fiskrecept, det gillas!

    SvaraRadera
  3. Muummms! Åhh så ärligt att se någon tillaga lax/fisk, alldeles för sällan det händer! :) Tips på snabba maträtter är alltid en fröjd för en matälskare som mig själv :) Kram Mary

    SvaraRadera
  4. Vilken briljant marinad! att jag inte tänkt på det ; )

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.