God kväll!
Ikväll blir det lite mobilbilder av dålig kvalitet på middagsmaten (ni vet,
kamerans minneskort lade av igår). Och så måste vi ju ta lite paus från alla
sötsaker som bloggen svämmar över av! Så här kommer en busenkel laxrätt, som
inte kräver vare sig mycket tid, lång ingredienslista eller stor ansträngning.
En gång i tiden skrev jag ned detta recept åt er. Skulle ni nu mot förmodan ha
glömt bort det, så är ni ursäktade då det var 2009! Haha! Men det är ett bra
recept som jag gör lite då och då, så här kommer det igen!
Till laxen stekte jag bara lite grönsaker och smulade över
fetaost. Dessutom hade jag lite stekta kantareller kvar som jag toppade laxen
med. Men kan givetvis uteslutas. Såsen/marinaden är jättegod att skeda över
laxen i samband med servering.
Det ni behöver är lax, honung och balsamvinäger! Jag använde
balsamvinäger med fikon, som vi fick i delikatesskorgen.
Snabb lax i honungs- och balsamvinägermarinad, 4 portioner
600 gram laxfilé (även 4x125 gram går bra)
½ dl honung
½ dl balsamvinäger
Salt
Peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Om du vill kan du försteka laxen
lite i olja i en stekpanna. Men det går
lika bra att hoppa över detta. Lägg laxfilén i en smord ugnsform. Blanda
honung och balsamvinäger i en skål och häll över laxen. Salta och peppra laxen.
Tillaga i ugn tills laxen kommer upp till en innertemperatur på 60 grader. Det
tar 20 minuter om du gör lax i stor bit. Har du portionsbitar, går det lite
fortare.
Åh, det är alltid bra med tips om snabba och enkla maträtter :)
SvaraRaderaHurra för busenkla fiskrecept, det gillas!
SvaraRaderaMuummms! Åhh så ärligt att se någon tillaga lax/fisk, alldeles för sällan det händer! :) Tips på snabba maträtter är alltid en fröjd för en matälskare som mig själv :) Kram Mary
SvaraRaderaVilken briljant marinad! att jag inte tänkt på det ; )
SvaraRadera