Hej min vän! Har du haft en bra helg?
Min helg har varit fylld av kalas; igår 2- och 4-årskalas
för sönerna. Vi var 9 vuxna och 8 barn som umgicks och kalasade. Bra väder! *jubel* Så fika, lek, cykeltävlingar, skottkärrekörning med mera petades av utomhus.
Sedan gick barnen in och fiskade fiskedamm mot slutet.
Dessutom blev vår
diskmaskin lagad igår. Vi har ju gått och muttrat över den hela veckan lång, då
den skramlade till en kväll och sedan kastade in handduken och vägrade tömma
vattnet. Min bror hjälpte till att öppna upp den och en glasbit ramlade ut.
Inte undra på att maskinen strejkade.
Så idag när vi firade brorsonen, 4 år, passade vi på att ta
med oss kantareller och nybakt bröd som tack för hjälpen, så att brorsan och hans fru får äta en
kantarelltoast till kvällsfikat. Mumsigt va?
Här på bloggen kommer du att få läsa lite kalasrecept nu
några dagar framåt. Först ut är favoriten (utsedd av gästerna) – en paj med
citronpannacotta som jag pyntade med hallon och turkisk peppar. Receptet är ett
eget hittepå med inspiration från flera olika håll. Gott blev det och kan
absolut göras fler gånger. Denna kan man göra med flera olika varianters
smaksatta kvarger (Kesella).
Nu önskar jag dig en riktigt bra avslutning på veckan! Så
hörs vi nästa vecka igen, då allvaret med jobb och förskola kört igång i vår
familj!
Paj med citronpannacotta, hallon och turkisk peppar
Pajbotten:
16 digestivekex
125 gram smör
2 msk råsocker (kan bytas ut mot vanligt socker)
Pannacotta:
3 gelatinblad
2 ½ dl vispgrädde
500 gram Kesella citrus
3 msk florsocker
Skalet från en citron
Garnering:
3 dl hallon
10 turkisk peppar
Skalet från en citron
Smält smöret. Krossa digestivekexen. Har du ingen
matberedare kan du lägga kexen i en fryspåse och rulla över med en kavel. Blanda
smält smör, kexsmulor och socker. Tryck ner massan i en form med diameter på
cirka 26 cm, det ska vara löstagbarkant på formen. Du kan trycka med en slev
eller dylikt för att det ska bli kompakt. Ställ i kyl i 15 minuter.
Gör pannacottan under
tiden. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp vispgrädden, dra
den åt sidan. Lyft upp gelatinbladen ur vattnet, du behöver inte krama ur dem.
Blanda i gelatinbladen i den varma grädden. Låt stå och svalna några minuter.
Rör sedan ner Kesellan och florsockret. Blanda till en jämn smet. Häll smeten i
formen över kexbotten. Ställ i kyl för att stelna i minst 4 timmar.
Lossa försiktigt kanten på pajformen för att lossa kakan.
Garnera kakan med hallon, krossad turkisk peppar och citronskal.
Fikabordet på gårdagens kalas! Allt fick inte plats på bild och jag hann inte riktigt med att fota allt heller. Fler recept ska jag skriva ner till er och mig under veckan som kommer! |
Så gott med lite turkisk hetta på en så frisk tårta. Tänk att det kan bli så gott när man blandar och ger från olika inspirationskällor.
SvaraRaderaHa en fin vecka
Ja, det bästa med att ha miljoner recept tillgängliga på nätet!
RaderaGahhh vad gott mumma : ) varm kram Sofia
SvaraRaderaKRAM!
RaderaTACK för gårdagens kalas, allt var i vanlig ordning så där underbart gott som det bara kan bli hos er när du är i farten.
SvaraRaderaTACK också för de fina kantarellerna som nu ligger och puttrar i stekpannan. Det ska bli mumsigt!
Paj med citronpannacotta, hallon och turkisk peppar var riktigt god! Verkligen ett recept som kommer användas flitigt här hemma.
Ha en trevlig första arbetsvecka efter semestern!
Kramar
Tack själva Åsa!
RaderaJa, idag har M kickat igång på nytt jobb och imorgon är det dags för mig att jobba igen! KRAM
Åh vad gott med hallon och turkisk peppar :)
SvaraRaderaHallon och lakrits passar bra ihop, liksom citron och lakrits. Så varför inte alla tre tillsammans tänkte jag!
RaderaHej på dig du! jo tack helgen ha varit bra. Bott i stugan hela långa helgen och målat det sista. Blir såå fint.
SvaraRaderaMmm det lät gott. Vilka go´saker du har dukat upp där. Bli spännande att få se vad mer för goa recept som dyker upp i veckan..
Önskar dig en trevlig vecka.
Låter som att ni haft en mysig helg och fått mycket gjort!
RaderaJa, ska hinna med och kolla igenom lite bilder och sedan lägga upp fler recept.
En bra vecka önskar jag dig också Therese!
Oj oj oj, så många goda smaker i den pajen! Förstår om gästerna gillade den.
SvaraRaderaÅh, det här skulle vara något för mig! Mums :)
SvaraRaderaoj va mycket gott de fanns,mmm choklad o kokos går hand i hand.mumsigt
SvaraRadera