tisdag 21 augusti 2012

GodispizzaTvå killar har nattats och nu är det tyst i huset. Jag retar mig på disken som står på bänken och hoppas att den snart ska försvinna av sig själv (läs: tas om hand av mannen för det gör han faktiskt jämt. Jag har ingen anledning att gnälla, då jag själv är urusel på disken!). 

Jag och killarna gjorde en lasagne med bacon och champinjoner när jag hade hämtat dem från dagis. Det var mysigt att stå och laga mat tillsammans. Inte lika mysigt när 2-åringen tryckte i sig en massa rå bacon.

Idag ska ni få receptet på den tokiga godispizzan. Inspirationen kommer där den brukar komma ifrån – direkt från cyberspace. Det verkar föga förvånande vara ett amerikanskt påhitt. Ofta består godispizzan av en mördegsbotten eller en cookie-botten och fyllningarna innehåller mestadels choklad, m&m’s, mini-marshmallows och ibland även nötter. Ibland har man gräddat botten separat och sedan strött på fyllningen och verkar hela härligheten tillagas i ugn. Vi gjorde den senare varianten. Jag hittade inget recept att gå efter riktigt utan det blev en improviserad godispizzabotten baserat på mitt cookierecept. Riktigt busigt och gott med godispizza! Det enda jag inte rekommenderar är att ha på gelégodis. De smälte och blev små sega högar på pizzan, svårätliga. Men skumgodis, choklad och dylikt fungerade perfekt. Kan tänka mig att m&m’s likaså.

Här kommer receptet!

Godipizza, 2 stycken

Pizzabotten:
75 gram smör (eller mjölkfritt margarin)
1 dl strösocker
1 dl råsocker strö
½ tsk vaniljsocker
1 äggula
2 dl vetemjöl
1 krm bikarbonat
1 krm salt

Fyllning (förslag):
100 gram chocholate drops (eller hackad choklad, vi använde mörk)
Godis (ej gelégodis utan t.ex. m&m’s, marshmallows, bilar)
Ev. nötter

Smält smöret till botten. Rör ihop smör, socker och vaniljsocer. Häll i äggulan och vispa ihop smeten så att den blir lite lätt och fluffig. Blanda mjöl, bikarbonat och salt separat. Tillsätt mjölblandningen i smör/ägg/sockerblandningen och rör ihop. Klipp ut rundlar av bakplåtspapper i samma storlek som botten av en springform med löstagbar botten. Lägg rundlarna på bottnarna. Dela degen i två delar och tryck ut degen med fingrarna på bakplåtspappret.
Strö därefter över chocolate drops (eller hackad choklad), godisar och avsluta med godisar av marshmallowsstyp. Grädda på 175 grader, mitt i ugnen, i 10-15 minuter.

11 kommentarer:

 1. Den här måste jag testa nångång! :) Låter lagom söt och sliskig ;)

  SvaraRadera
 2. perfekt ska ha barnkalas snart och behövde en rolig ny grej att bjuda ungarna på!
  tack :)

  SvaraRadera
 3. Å andra sidan så är det ju ingen fara att äta "rå" bacon. Det är ju rökt. Jag åt alltid rå bacon när jag var liten.

  Pizzan ser kul ut. När vi var i Brasilien hade de dessertpizzor... En vanlig pizzabotten som penslas med vaniljolja, och gräddas. Sen ringlade de chokladsås över den gräddade botten och serverade. Det var också supergott.

  SvaraRadera
 4. Den här är så rolig och god också förstås!

  SvaraRadera
 5. Åh vad häftigt, det måste jag också testa någon gång. :-) Synd att jag redan har haft kalas här och det är över ett halvår till nästa sons kalas. :-) Kram Carro

  SvaraRadera
 6. Vilken rolig idé med en godispizza! Häftigt! :-D

  SvaraRadera
 7. Så himla roligt! Mina barn skulle bli överlyckliga,de små kakmonstren :)

  SvaraRadera
 8. Haha, vilket busigt recept! Barnens favorit kam jag tro :)

  SvaraRadera
 9. Alltså, det är ju jättehäftigt:) Sånt barnkalas vill man ju bli bjuden på!

  SvaraRadera
 10. Haha åh vad roligt! Jag måste nog göra såna till min systerson så att jag får en ursäkt att smaka dem själv ;)

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.