Två killar har nattats och nu är det tyst i huset. Jag retar
mig på disken som står på bänken och hoppas att den snart ska försvinna av sig
själv (läs: tas om hand av mannen för det gör han faktiskt jämt. Jag har ingen anledning att gnälla, då jag själv är urusel på disken!).
Jag och killarna gjorde en lasagne med
bacon och champinjoner när jag hade hämtat dem från dagis. Det var mysigt att
stå och laga mat tillsammans. Inte lika mysigt när 2-åringen tryckte i sig en
massa rå bacon.
Idag ska ni få receptet på den tokiga godispizzan.
Inspirationen kommer där den brukar komma ifrån – direkt från cyberspace. Det
verkar föga förvånande vara ett amerikanskt påhitt. Ofta består godispizzan av en mördegsbotten eller
en cookie-botten och fyllningarna innehåller mestadels choklad, m&m’s, mini-marshmallows
och ibland även nötter. Ibland har man gräddat botten separat och sedan strött
på fyllningen och verkar hela härligheten tillagas i ugn. Vi gjorde den senare
varianten. Jag hittade inget recept att gå efter riktigt utan det blev en improviserad godispizzabotten baserat på mitt cookierecept. Riktigt busigt och gott med
godispizza! Det enda jag inte rekommenderar är att ha på gelégodis. De smälte
och blev små sega högar på pizzan, svårätliga. Men skumgodis, choklad och
dylikt fungerade perfekt. Kan tänka mig att m&m’s likaså.
Här kommer receptet!
Godipizza, 2 stycken
Pizzabotten:
75 gram smör (eller mjölkfritt margarin)
1 dl strösocker
1 dl råsocker strö
½ tsk vaniljsocker
1 äggula
2 dl vetemjöl
1 krm bikarbonat
1 krm salt
Fyllning (förslag):
100 gram chocholate drops (eller hackad choklad, vi använde
mörk)
Godis (ej gelégodis utan t.ex. m&m’s, marshmallows,
bilar)
Ev. nötter
Smält smöret till botten. Rör ihop smör, socker och
vaniljsocer. Häll i äggulan och vispa ihop smeten så att den blir lite lätt och
fluffig. Blanda mjöl, bikarbonat och salt separat. Tillsätt mjölblandningen i
smör/ägg/sockerblandningen och rör ihop. Klipp ut rundlar av bakplåtspapper i
samma storlek som botten av en springform med löstagbar botten. Lägg rundlarna
på bottnarna. Dela degen i två delar och tryck ut degen med fingrarna på
bakplåtspappret.
Strö därefter över chocolate drops (eller hackad choklad),
godisar och avsluta med godisar av marshmallowsstyp. Grädda på 175 grader, mitt
i ugnen, i 10-15 minuter.
Den här måste jag testa nångång! :) Låter lagom söt och sliskig ;)
SvaraRaderaperfekt ska ha barnkalas snart och behövde en rolig ny grej att bjuda ungarna på!
SvaraRaderatack :)
Å andra sidan så är det ju ingen fara att äta "rå" bacon. Det är ju rökt. Jag åt alltid rå bacon när jag var liten.
SvaraRaderaPizzan ser kul ut. När vi var i Brasilien hade de dessertpizzor... En vanlig pizzabotten som penslas med vaniljolja, och gräddas. Sen ringlade de chokladsås över den gräddade botten och serverade. Det var också supergott.
Den här är så rolig och god också förstås!
SvaraRaderaÅh vad häftigt, det måste jag också testa någon gång. :-) Synd att jag redan har haft kalas här och det är över ett halvår till nästa sons kalas. :-) Kram Carro
SvaraRaderaVilken rolig idé med en godispizza! Häftigt! :-D
SvaraRaderaSå himla roligt! Mina barn skulle bli överlyckliga,de små kakmonstren :)
SvaraRaderaHaha, vilket busigt recept! Barnens favorit kam jag tro :)
SvaraRaderaAlltså, det är ju jättehäftigt:) Sånt barnkalas vill man ju bli bjuden på!
SvaraRaderaHaha åh vad roligt! Jag måste nog göra såna till min systerson så att jag får en ursäkt att smaka dem själv ;)
SvaraRaderaDet låter som en bra plan! :-D
Radera