torsdag 9 augusti 2012

Färskostbakad laxfilé i ugn och makeover-bilderGod morgon du fina läsare! Vad många det är med dig som läser min blogg nu! Det är roligt!

Tyvärr har jag kanske inte hunnit med att besöka din blogg om du lämnat en kommentar under inläggen. Men det ska jag göra när det lugnar sig lite.

Vi har gjort i ordning barnens rum och det är äntligen klart. Bild nedan. Kamerabatteriet är på laddning så efter-bilderna är tagna med mobilen. Därav lite suddig kvalitet.

 Igår storhandlade vi och sedan var det dags att göra middag. Det blev snabb mat, som inte brukar likställas som snabbmat. Jag bredde bara på färskost på en laxfilé, rev över citronskal och bakade laxen i ugnen. Till det serverade jag en färsk pasta. Snabbt och gott och mat på bordet på dryga 20 minuter.

Ha nu en riktigt fin dag oavsett vad du hittar på!

Färskostbakad laxfilé i ugn, 4 portioner

600 gram laxfilé
100 gram färskost med kryddning (t.ex. vitlök och örter)
Skalet från en citron
Salt och peppar
Lägg upp laxfilén på en oljad ugnsform. Salt och peppra. Bred på färskosten med en kniv och riv över citronskal. Baka laxen i ugnen på 175-200 grader tills den når en innertemperatur på 60 grader. På 175 grader inställd tar det cirka 20 minuter. Servera pasta till fisken.


Rummet före, vi hade detta rum som vårt sovrum.
Ja, och det är stökigt, vi är en barnfamilj.
Tänker inte måla upp en idealbild.
Bilden är tagen minuten innan vi börjar tömma rummet. 

Rummet är tömt!

*trumvirvel*
"Wooooowww!" utbrast barnen och är överlyckliga! 

Våningssäng och bokvägg! Poppis hos bägge två! 

Idag fyller vår minsting 2 år, stor kille har han blivit! Frukost och paket på sängen idag. Vi firar stort på lördag då även storebror fyller 4 år. Idag ska jag ordna med tårta dock. Återkommer om det!

6 kommentarer:

 1. Fina bilder på rummen före och efter o laxen gahhhh ser ju hur gott ut som helst stor kram Sofia

  SvaraRadera
 2. Vad fint rummet blev! Grattis också till era söner! :) Lax har jag haft lite svårt att lära mig äta, men nu i höst ska jag ge mig fanken på att lära mig äta det! Det ser ju gott ut! Du kanske har några bra tips på lax med "nybörjarsmak"?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Sara!
   Hmm... nybörjarsmak. Kan bli svårt för lax smakar ju just lax. Kanske pestobakad lax? Enkelt och gott. Annars tycker jag att det är supergott med finsk laxsoppa. Det har jag ett recept på här på bloggen, använd sökfunktionen.

   Radera
  2. Soppan låter kanongod! Ska lägga upp den på att-äta-listan :) Tack för tipsen!

   Radera
 3. Jättefint rum! Förstår att de är supernöjda :)

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.