”Allt kan man inte lyckas med här i livet!”,
konstaterade jag i lördags när jag plockade ut mina fula kantarellpiroger ur
ugnen. Inte den vackraste synen när sisådär cirkus 90 eländiga procent av
pirogerna hade öppnat sig. Men det var bara att servera pirogerna ändå eftersom
mannen och sönerna plockat kantarellerna själv i skogen, plus att gästerna
redan var i antågande.
Och smaken, den var det då sannerligen inget fel på! Grymt
goda, om jag får säga det själv! Och var det svägerskan eller kompisen, som
uppmuntrande sade ”Nu ser man ju vad det är för fyllning!”. Ett annat gott
betyg var att det knappt fanns några piroger kvar när gästerna gått hem.
Så nu kan ni välja själv – öppen eller stängd pirog!
Och jag fortsätter den här trenden med löjligt enkla recept.
Det räcker med 3 ingredienser även idag!
Ha en fin kväll!
Kantarellpiroger, 20-30 stycken beroende på storlek
1 paket smördeg (jag använde fryst)
2-3 dl kantareller (stekta i smör, saltade och pepprade)
1 burk färskost med kryddor (t.ex. Tofulines, Creme Bonjour
eller Philadelphia)
Ev. ägg till pensling (kan uteslutas)
Lägg ut smördegen på bakplåtpappersklädd plåt. Låt
smördegsplattorna tina innan du tar ut cirklar med ett litet dricksglas. Skeda
på en klick färskost på varje smördegscirkel, toppa med lite kantareller och nyp ihop/använd gaffeln så att det blir halvmånar.
En bra idé kan vara att inte fylla pirogerna överdrivet mycket som jag gjorde. Då kanske de inte
öppnar sig i ugnen. Pensla pirogerna med uppvispat ägg och grädda på 200 grader
i cirka 15 minuter.
Dem var super goda! Jag var en av dem som hjälpte till tömma tallriken och hade nog gjort de om inte hade haft samvete att ta hänsyn till andra också att få njuta av dessa goda bitar! Allt behöver inte alltid vara fint, de räcker att de är super gott! :)
SvaraRadera// Min mat och vikt
De ser jättegoda ut:)
SvaraRaderaDe ser urgoda ut mums kram Sofia
SvaraRaderaDet är smaken som räknas och visst händer det att vi alla lagar godsaker som inte har utseendet med sig... :)
SvaraRaderaSer gott ut och inte är det så farligt att de öppnat sig! Smaken är viktigare än utseendet.
SvaraRaderaser ju urgoda ut! Ska definitivt prova :)
SvaraRaderaMmmm, vad hräligt det ser ut! Jag som gillar kantareller blir även lite sugen på att testa lite andra fyllningar.
SvaraRaderaSVAR: Tack alla fina! Ni är för goa och smörar bra som sjutton! Men smaken var ju faktiskt bra, fast kan inte släppa det där med att de öppnade sig! ;-)
SvaraRaderaJa, de ser härligt smarriga ut... vem har inte misslyckats med matlagning och bakning ;) Det har vi nog alla gjort... :)
SvaraRadera