Härlig måndag, första semesterdagen och det utlovade regnet
lyser med sin frånvaro – ljuvligt! Jag ska snart ut på vift men innan det får
du ett recept på en snabblagad fläskfilégryta av mig. Den gick hem hos barnen
också, som tur var!
Jag önskar dig min vän en underbar start på veckan! Ta hand om
dig oavsett vad du hittar på!
PS. Om du har ett par avokados över hemma, som mjuknar och
behöver användas snabbt så går det alldeles utmärkt att tärna de och slänga med
i den här grytan! DS.
Fläskfilégryta, 4 portioner
500 gram fläskfilé
1 gul lök
250 gram färska champinjoner
2 tsk hackad vitlök (Findus, fryst) eller 1 vitlöksklyfta
1 fond du chef
3 dl oatly imat (eller grädde)
2 ½ dl vatten
1 msk soja
1 tsk grillkrydda
Salt
Svartpeppar
Maizena till redning
1 tsk torkad oregano
Pasta
Skär fläskfilén i skivor. Skiva löken och champinjonerna.
Fräs lök, vitlök och champinjoner i lite matfatt i en panna. Lyft av dessa och
bryn därefter fläskfiléskivorna på bägge sidorna. Tillsätt lök- och svampröran,
häll över grädden, vattnet, fond du chef, kryddorna och låt puttra en stund. Red
av såsen med maizena. Smaka av med salt och peppar. Strö oregano på toppen
innan servering. Servera med pasta.
Aubergine i grytan, vilket bra tips! Slänger du i dem precis i slutet kan jag tänka mig att det blir ett fint tillägg.
SvaraRaderaHa en fortsatt fin dag! :)
Avokado var det, men vem vet aubergine kanske också funkar! :-)
RaderaHos mig börjar zuccinin bli färdig i landet och det behövs alltid tips vad man ska göra av alla....och nu fick jag det! tack i din gryta :-)
SvaraRaderaSå lite så!
RaderaMer zucchini-tips - grillad zucchini på pizza är också mumselibums!