måndag 1 juli 2013

Fläskfilégryta


Härlig måndag, första semesterdagen och det utlovade regnet lyser med sin frånvaro – ljuvligt! Jag ska snart ut på vift men innan det får du ett recept på en snabblagad fläskfilégryta av mig. Den gick hem hos barnen också, som tur var!

Jag önskar dig min vän en underbar start på veckan! Ta hand om dig oavsett vad du hittar på!

PS. Om du har ett par avokados över hemma, som mjuknar och behöver användas snabbt så går det alldeles utmärkt att tärna de och slänga med i den här grytan! DS.

Fläskfilégryta, 4 portioner

500 gram fläskfilé
1 gul lök
250 gram färska champinjoner
2 tsk hackad vitlök (Findus, fryst) eller 1 vitlöksklyfta
1 fond du chef
3 dl oatly imat (eller grädde)
2 ½ dl vatten
1 msk soja
1 tsk grillkrydda
Salt
Svartpeppar
Maizena till redning
1 tsk torkad oregano
Pasta

Skär fläskfilén i skivor. Skiva löken och champinjonerna. Fräs lök, vitlök och champinjoner i lite matfatt i en panna. Lyft av dessa och bryn därefter fläskfiléskivorna på bägge sidorna. Tillsätt lök- och svampröran, häll över grädden, vattnet, fond du chef, kryddorna och låt puttra en stund. Red av såsen med maizena. Smaka av med salt och peppar. Strö oregano på toppen innan servering. Servera med pasta. 

4 kommentarer:

  1. Aubergine i grytan, vilket bra tips! Slänger du i dem precis i slutet kan jag tänka mig att det blir ett fint tillägg.

    Ha en fortsatt fin dag! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Avokado var det, men vem vet aubergine kanske också funkar! :-)

      Radera
  2. Hos mig börjar zuccinin bli färdig i landet och det behövs alltid tips vad man ska göra av alla....och nu fick jag det! tack i din gryta :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så lite så!
      Mer zucchini-tips - grillad zucchini på pizza är också mumselibums!

      Radera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.