Läckra och lättlagade sommarefterrätter. Ut i skogen med er
och plocka lite blåbär så kan ni göra denna smarriga blåbärskvarg, som
verkligen inte går av för hackor. Kvarg är en vanlig efterrätt i Finland och används även ofta i bakning! Kvargen går att variera med andra bär också;
jordgubbar, hallon och körsbär eller varför inte blanda. Blir supergott! Och
sötman går bra att öka eller minska! För mig blir detta ganska lagom medan
mannen öste på med lite florsocker till på sin!
Nu önskar jag dig en riktigt härlig tisdag!
Blåbärskvarg, 4 portioner
2 dl kvarg (Jag använde Valios 0,3%-iga och laktosfria)
2 dl vispgrädde (Jag använde Valios laktosfria vispgrädde)
2 dl färska blåbär
1 tsk florsocker
1/10 vaniljstång (kärnorna)
Vispa grädden. Mosa hälften av blåbären och blanda med
kvarg, florsocker och vaniljstång. Rör l resten av blåbären i blandningen och
vänd sedan försiktigt ned allt i den vispade grädden. Skeda upp i portionsglas
och ställ en stund i kylskåp innan servering. Blåbärskvargen är hållbar ett par
dagar i kylskåp.
Så smarrigt du lockar oss med idag! Jag brukar göra liknande fast utan grädde i alternativt med yoghurt. Visste inte ens att blåbärssäsongen redan är igång, jag får ta dig på orden och helt enkelt bege mig ut i skogen! :)
SvaraRaderaJodå, nog finns det bär!
RaderaKvarg är så gott och med blåbär i blir det ännu bättre :) Ha en fin tisdag du också.
SvaraRaderaVisst är det! Denna efterrätt kanske du också är uppvuxen med?
RaderaSå gott!!
SvaraRaderaLena från make a head food
Jamen, eller hur!
RaderaLåter och ser gott ut som bara den. Supersöt liten skål till dessutom:-)
SvaraRaderaDet är smarrigt! Skålarna är från ICA Maxi, 5 kr!
Raderahmm. undrar om det blir gott med körsbär?
SvaraRaderaMmm... det låter jättegott! Önskar att jag hade körsbär!
Radera