måndag 29 juli 2013

Helstekt fläskfilé fylld med basilika och soltorkade tomater


God morgon! Några morgonpigga vakna än? En ny vecka kickar igång och det är fortfarande semester för mig! Bjuder på ett recept redan så här på morgonkvisten!

Jag lagar fläskfilé ytterst sällan. Men det händer några få gånger per år. Den här gången skar jag ett snitt i fläskfilén, fyllde med italienska godsaker, brynte filén i pannan innan den fick gå klart i ugnen. En bra och enkel rätt, som även gick hem hos barnen. Barnen har förresten blivit duktigare och duktigare på att äta olika saker. Min minsting stoppar i sig diverse ”konstigheter”. Roligt och modigt tycker jag att det är att de smakar, även fast allt inte går hem. Men denna rätt gick som sagt hem, och faten länsades!
Jag serverade champinjoner och en rödlökssallad till och en persiljemajonnäs. Lite pasta till det gillade barnen! 
Här kommer receptet!

Helstekt fläskfilé fylld med basilika och soltorkade tomater, 4 portioner

1 fläskfilé, cirka 500 gram
6 soltorkade tomater (jag använde de i olja), finhackade
10 stora färska basilikablad
1 vitlök, hackad
Smör till stekning
Salt och peppar


Putsa fläskfilén och skär sedan ett snitt i den (dock ej helt igenom) och fyll med tomathacket, basilikabladen och den hackade vitlöken. Förslut snittet med 6-10 tandpetare. Salta och peppra runtom. Bryn filén i en panna, lägg därefter över den i en ugnsfast form och tillaga på 175 grader tills köttet når en innertemperatur på 72 grader. Ta därefter ut filén, slå in den i grillfolie i 10 minuter innan du tar bort tandpetarna och skär upp filén i skivor. 

6 kommentarer:

 1. Vilka härliga smaker älskar basilika:)

  SvaraRadera
 2. Det ser gott ut! Fläskfilé passar ju att fylla, annarscär den inte så spännande. Men så här, som sagt, så här är den god! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är därför jag nästan aldrig köper fläskfilé. Den kan vara så tråkig! Blev väldigt saftig när man fyllde den. Dubbelmarinerad kan också vara gott! Upphottad fläskfilé är grejen!

   Radera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.