God morgon! Några morgonpigga vakna än? En ny vecka kickar
igång och det är fortfarande semester för mig! Bjuder på ett recept redan så
här på morgonkvisten!
Jag lagar fläskfilé ytterst sällan. Men det händer några få
gånger per år. Den här gången skar jag ett snitt i fläskfilén, fyllde med
italienska godsaker, brynte filén i pannan innan den fick gå klart i ugnen. En
bra och enkel rätt, som även gick hem hos barnen. Barnen har förresten blivit
duktigare och duktigare på att äta olika saker. Min minsting stoppar i sig
diverse ”konstigheter”. Roligt och modigt tycker jag att det är att de smakar,
även fast allt inte går hem. Men denna rätt gick som sagt hem, och faten
länsades!
Jag serverade champinjoner och en rödlökssallad till och en
persiljemajonnäs. Lite pasta till det gillade barnen!
Här kommer receptet!
Helstekt fläskfilé fylld med basilika och soltorkade tomater,
4 portioner
1 fläskfilé, cirka 500 gram
6 soltorkade tomater (jag använde de i olja), finhackade
10 stora färska basilikablad
1 vitlök, hackad
Smör till stekning
Salt och peppar
Putsa fläskfilén och skär sedan ett snitt i den (dock ej
helt igenom) och fyll med tomathacket, basilikabladen och den hackade vitlöken.
Förslut snittet med 6-10 tandpetare. Salta och peppra runtom. Bryn filén i en panna, lägg
därefter över den i en ugnsfast form och tillaga på 175 grader tills köttet når
en innertemperatur på 72 grader. Ta därefter ut filén, slå in den i grillfolie
i 10 minuter innan du tar bort tandpetarna och skär upp filén i skivor.
Vilka härliga smaker älskar basilika:)
SvaraRaderaJa, basilika är väldigt gott!
RaderaDet ser gott ut! Fläskfilé passar ju att fylla, annarscär den inte så spännande. Men så här, som sagt, så här är den god! :)
SvaraRaderaJa, det är därför jag nästan aldrig köper fläskfilé. Den kan vara så tråkig! Blev väldigt saftig när man fyllde den. Dubbelmarinerad kan också vara gott! Upphottad fläskfilé är grejen!
RaderaLåter riktigt festligt och gott!!!
SvaraRaderaKram
Mums vad gott:)
SvaraRadera