tisdag 30 juli 2013

Kokospannkaka med kanel


Pannkaka utan vetemjöl, hur gör man det? Med riven kokos, och det blir suveränt gott! Jag har nu lagat dessa kokospannkakor till frukost flera gånger! Och måste beordra er att testa att göra en sådan ni också! Så goda, mättande och en riktigt bra frukost!

Vet ni vad det jobbiga i kråksången är nu när jag ska lägga upp receptet åt er. Jo, jag har hittat receptet på nätet (satt och surfade med mobilen) men nu hittar jag inte tillbaks till det och kan inte ange källa. Men det kanske finns någon annan, som vet varifrån receptet kommer och kan hjälpa mig, så att jag kan ge cred åt den som det förtjänar!

Kokospannkaka med kanel, 1 pannkaka

2 ägg
2 msk kvarg (jag använde 0,1%-ig)
2 msk riven kokos (använd ekologisk, den är godast)
1 krm kanel
Smör till stekning

Till servering:
1 klick creme fraiche eller turkisk yoghurt
Färska bär

Knäck äggen i en skål. Vispa ner kvarg, kokos och kanel. Smält smör i en panna och häll ner smeten. Stek pannkakan på svag värme. Vänd pannkakan när den stelnat. Stek på bägge sidorna. Lägg upp på en tallrik, häll över färska bär och creme fraiche. Pudra lite kanel på toppen!

15 kommentarer:

 1. Det låter jättegott och enkelt, kanske jag ska prova imorgon till frukost .-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, gör det! Och glöm inte kanelen! :-)

   Radera
 2. Vad gott det låter! Ha en fin dag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det! Detsamma önskar jag dig!

   Radera
 3. Gud så gott det låter, jag som är i en kokosfas (en låååång sådan...) måste absolut testa dessa!

  SvaraRadera
 4. Låter supergott tack för tipset! kram Sofia

  SvaraRadera
 5. Fiffigt! Ser även hur gott som helst ut!

  SvaraRadera
 6. Det där är gott, verkligen! Det var längesen jag gjorde det nu men så mycket minns jag ;) Jag testade med kokosmjölk (den fetare varianten) istället för kvarg/grädde - extra kokosigt och förstås mejerifritt :)

  SvaraRadera
 7. Dessa ska jag testa! Jag gör ibland pannkakor med ägg, mjölk/grädde och fiberhusk till frukost. Men nästa gång blir det dina pannkakor!

  SvaraRadera
 8. Måste testas! Låter riktigt gott och kanske kan det bli det i trädgården i huset vi hyrt i Italien nu :)
  Låter riktigt gott!!
  Kram Lena från make a head food

  SvaraRadera
 9. Låter som ett perfekt semesterrecept, tack! :)

  Kramizar!

  SvaraRadera
 10. Wow! Helt i min smak!Kokos älskar jag!

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.