Pannkaka utan vetemjöl, hur gör man det? Med riven kokos,
och det blir suveränt gott! Jag har nu lagat dessa kokospannkakor till frukost flera
gånger! Och måste beordra er att testa att göra en sådan ni också! Så goda, mättande och en riktigt bra frukost!
Vet ni vad det jobbiga i kråksången är nu när jag ska lägga
upp receptet åt er. Jo, jag har hittat receptet på nätet (satt och surfade med
mobilen) men nu hittar jag inte tillbaks till det och kan inte ange källa. Men
det kanske finns någon annan, som vet varifrån receptet kommer och kan hjälpa
mig, så att jag kan ge cred åt den som det förtjänar!
Kokospannkaka med kanel, 1 pannkaka
2 ägg
2 msk kvarg (jag använde 0,1%-ig)
2 msk riven kokos (använd ekologisk, den är godast)
1 krm kanel
Smör till stekning
Till servering:
1 klick creme fraiche eller turkisk yoghurt
Färska bär
Knäck äggen i en skål. Vispa ner kvarg, kokos och kanel.
Smält smör i en panna och häll ner smeten. Stek pannkakan på svag värme. Vänd
pannkakan när den stelnat. Stek på bägge sidorna. Lägg upp på en tallrik, häll
över färska bär och creme fraiche. Pudra lite kanel på toppen!
Det låter jättegott och enkelt, kanske jag ska prova imorgon till frukost .-)
SvaraRaderaJa, gör det! Och glöm inte kanelen! :-)
RaderaVad gott det låter! Ha en fin dag.
SvaraRaderaDet är det! Detsamma önskar jag dig!
RaderaGud så gott det låter, jag som är i en kokosfas (en låååång sådan...) måste absolut testa dessa!
SvaraRaderaJa, gör det! Blir supersmarrigt!
RaderaLåter supergott tack för tipset! kram Sofia
SvaraRaderaKram Sofia!
RaderaFiffigt! Ser även hur gott som helst ut!
SvaraRaderaSmakar smaskens!
RaderaDet där är gott, verkligen! Det var längesen jag gjorde det nu men så mycket minns jag ;) Jag testade med kokosmjölk (den fetare varianten) istället för kvarg/grädde - extra kokosigt och förstås mejerifritt :)
SvaraRaderaDessa ska jag testa! Jag gör ibland pannkakor med ägg, mjölk/grädde och fiberhusk till frukost. Men nästa gång blir det dina pannkakor!
SvaraRaderaMåste testas! Låter riktigt gott och kanske kan det bli det i trädgården i huset vi hyrt i Italien nu :)
SvaraRaderaLåter riktigt gott!!
Kram Lena från make a head food
Låter som ett perfekt semesterrecept, tack! :)
SvaraRaderaKramizar!
Wow! Helt i min smak!Kokos älskar jag!
SvaraRadera