lördag 27 juli 2013

Kladdiga bananmuffins med choklad


Dessa bananmuffins har jag gjort på övermogna bananer i fruktskålen. Jag gjorde muffinsen ganska små; använde bullformar i muffinsplåten. Mycket mumsiga och kan ätas som de är, med en klick grädde eller toppas med philadelphiafrosting. Banankaka och bananmuffins av denna typ är förresten godast att äta kylskåpskallt tycker jag. Muffinsen mår bara bra av att bakas dagen innan de ska ätas, och blir bara godare när de står till sig! Det är lite kladdiga sådär på amerikanskt vis – sticky!

Bananmuffins med choklad (lätta att göra mjölkfria), 20 stycken

75 gram smör (eller mjölkfritt margarin)
2 ½ dl strösocker
2 msk mjölk (eller havredryck)
2 krm slt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 mogna bananer
100 gram mörk choklad, hacka (ICA:s blockchoklad är mjölkri)
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat


Smält smöret och låt det svalna. Blanda det med socker, mjölk, salt och vaniljsocker. Separera gulorna från vitorna. Rör ner äggulorna i smeten. Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum. Mosa bananerna och tillsätt moset i smeten tillsammans med den hackade chokladen. Blanda ihop mjöl och bikarbonat och rör ner i smeten. Vänd avslutningsvis ner de hårt vispade äggvitorna i smeten. Vispa inte, utan vänd! Lägg bullformar i en muffinsplåt och klicka ned smet (cirka 2 msk) i varje bullform. Grädda på 175 grader i 10-15 minuter (I min ugn 13 minuter).

6 kommentarer:

 1. Mums,en god kombo. Ha en fin dag.

  SvaraRadera
 2. Det är så gott med bananmuffins/kaka. Gott med chokladen i!!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Banan blir verkligen toppengott i mjuka kakor och muffins. Har aldrig testat att kombinera med choklad men det låter som en bra idé.

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.