Dessa bananmuffins har jag gjort på övermogna bananer i
fruktskålen. Jag gjorde muffinsen ganska små; använde bullformar i
muffinsplåten. Mycket mumsiga och kan ätas som de är, med en klick grädde eller
toppas med philadelphiafrosting. Banankaka och bananmuffins av denna typ är
förresten godast att äta kylskåpskallt tycker jag. Muffinsen mår bara bra av
att bakas dagen innan de ska ätas, och blir bara godare när de står till sig! Det
är lite kladdiga sådär på amerikanskt vis – sticky!
Bananmuffins med choklad (lätta att göra mjölkfria), 20
stycken
75 gram smör (eller mjölkfritt margarin)
2 ½ dl strösocker
2 msk mjölk (eller havredryck)
2 krm slt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 mogna bananer
100 gram mörk choklad, hacka (ICA:s blockchoklad är mjölkri)
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
Smält smöret och låt det svalna. Blanda det med socker,
mjölk, salt och vaniljsocker. Separera gulorna från vitorna. Rör ner äggulorna
i smeten. Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum. Mosa bananerna och tillsätt
moset i smeten tillsammans med den hackade chokladen. Blanda ihop mjöl och
bikarbonat och rör ner i smeten. Vänd avslutningsvis ner de hårt vispade
äggvitorna i smeten. Vispa inte, utan vänd! Lägg bullformar i en muffinsplåt
och klicka ned smet (cirka 2 msk) i varje bullform. Grädda på 175 grader i
10-15 minuter (I min ugn 13 minuter).
Mums,en god kombo. Ha en fin dag.
SvaraRaderaJa, visst är det!
RaderaDet är så gott med bananmuffins/kaka. Gott med chokladen i!!
SvaraRaderaKram
Ja, eller hur!
RaderaBanan blir verkligen toppengott i mjuka kakor och muffins. Har aldrig testat att kombinera med choklad men det låter som en bra idé.
SvaraRaderaPassar suveränt kan jag lova!
Radera