Hoppas ni inte har tröttnat på alla mina jordgubbsrecept än! Jag
har inte lyckats föräta mig på jordgubbarna än i varje fall.
Det som jag väntar in nu är att jordgubbspriset ska sjunka, för då kommer jag att bunkra upp med jordgubbar
och frysa in med fryspulver. Det är ett klockrent tips för smarriga jordgubbar
mitt i vintern. Jag brukar ha dem till frukostyoghurten, över gröten och som
tillbehör till glass eller kladdkaka. Om
du vill veta mer om hur man gör, så kan du läsa HÄR>>
Nu till själva tiramisun där citron och jordgubbar samsa, och det blir
gott – riktigt gott! Citronen ger tiramisun en fräsch smak och jordgubbarna hör
säsongen till. Det går säkert bra att byta ut jordgubbarna mot andra färska
bär. Det är första gången jag gjorde en sådan här tiramisu, så det blev ett
experiment och ett lyckat sådant. Mascarponeost använder jag sällan men den är tyngre än grädde känns det som, men samtidigt slinker den ner så lätt. Ajaj, härligt härligt men farligt farligt! Något annat som är bra med tiramisu är ju att man slipper ugnen. I sommarhettan (var är den förresten?) så kanske man inte vill kicka igång ugnen och hetta upp huset ännu mer.
Här kommer receptet för er som vill testa!
Nu önskar jag dig en riktigt skön måndagkväll!
Citron- och jordgubbstiramisu, 6 portioner
½ paket savoiardikex (dvs 100 gram)
¾ dl koncentrerad citronsaft (lättdryck) eller limoncello
3 msk lemon curd
½ liter skivade jordgubbar
Florsocker
Mascarponekrämen:
2 äggulor
½ - ¾ dl florsocker
2 ½ dl vispgrädde
1 msk lemon curd
250 gram (1 burk) mascarpone
Topping:
Jordgubbar
Hyvlad mörk choklad
Lägg ut kexen i en form. Använd en brödpensel/bullpensel och
pensla citronsaften/limoncellon på kexen. Bred lemon curden på kexen. Lägg de
skivade jordgubbarna över detta. Pudra över med lite florsocker. Vispa ihop
äggulorna och florsockret hårt. Vispa därefter vispgrädden lätt. Blanda ihop
ägguleblandningen och grädden. Tillsätt därefter lemon curden och mascarponeosten
och rör runt så att smeten blir slät (och klumpfri). Bred smeten över
jordgubbarna och ställ hela formen i kylen i minst 3 timmar
(annars hinner kexen inte mjukna och dra åt sig av saften). Vid servering kan du dekorera med jordgubbar och hyvlad mörk choklad.
Man kan aldrig tröttna på jordgubbar! Så bara ös på med jordgubbsrecepten, sen hoppas jag du fortsätter med hallon, blåbär och äpplen:-) Tiramisun ser gudomlig ut.
SvaraRaderaJust nu har jag inga fler jordgubbsrecept på lager, har dock sett många smarriga inne hos dig som jag gärna testar!
RaderaJa, blåbär och äpplen är givna. Dock har jag inga hallonbuskar och brukar därför inte göra så mycket på hallon. Men du gav mig onekligen inspiration där!
åh vad gott jordgubbar går det inte att tröttna på kram sofia
SvaraRaderaHärligt! KRAM
RaderaOooooo wow så gott det låter! Fräsch på något sätt.
SvaraRaderaJa, det är knasigt fräscht och tungt på samma gång!
RaderaMen huuur gott låter inte detta!!! Sparar receptet för detta måste jag bara testa:) Helt i min smak!
SvaraRaderaTror nog att du ska falla för detta, du också! :-)
RaderaTröttna på jordgubbstecept?! Aldrig! Din variant på tiramisu låter riktigt fräsch.
SvaraRaderaJa, men där var ju det dör fryspulvret igen. Jag måste verkligen kolla när jag handlar.
Icke att det kan bli för många jordgubbsrecept, dom gubbarna ser vi till att frossa i så mycket vi bara kan just nu! Tiramisu gillar vi skarpt, en väldigt god efterrätt som är lätt att variera med olika smaker.
SvaraRadera