söndag 2 juni 2013

Godaste kladdkakan, salladslunch och en skön söndag!


Sköna, heta söndag! Lika ihållande som det regnade igår, lika ihållande sken solen på oss idag och lockade ut oss i ljuset. Nya sommarklänningen åkte på och de kritvita benen blottades. Goda vänner kom över på lunch, fika och umgänge. 

En enkel salladsbuffé dukades upp  - på temat ”plocka ihop till din egen sallad”. En världsbäst lösning när man är många, barn och vuxna, alla med olika allergier. Sedan en kladdkaka, bakad på beställning av väninnan. Den lovprisades och avnjöts med goa gubbar (dock ej svenska) och en kula glass. Sköna stunder i skuggan medan barnen lekte vattenlekar och tjoade, middag hos föräldrarna och en värme som hållit i sig hela dagen. 

Sköna söndag, går du redan mot ditt slut? Den sköna känslan dröjer sig kvar!

Kladdkaka, min bästa (receptet har ni fått innan, men här kommer det igen)

4 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
200 gram mörk blockchoklad (jag använder ICAs eftersom den är mjölkfri)
200 gram smör (eller mjölkfritt margarin)
1 krm salt
2 ½ dl vetemjöl
1 krm bakpulver


Dela chokladen i bitar. Smält smör och choklad på svag värme i en kastrull. Låt svalna lite. Tillsätt saltet. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst (vitt). Tillsätt chokladsmörbladningen och rör om försiktigt. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Rör om försiktigt, vispa inte. Häll upp smeten i en smord form med löstagbarkant. Grädda på 200 grader i 12-15 minuter. Gillar man den riktigt kladdig tar man ut den efter 12 minuter. Kakan ska gunga när du tar ut den. Släpp formen i bordet ett par gånger. Låt kakan svalna först i rumstemperatur och därefter i kylskåp.


3 kommentarer:

  1. Men guuu vad gott det ser ut. Salladsbuffén är otroligt inbjudande och kakan ser inte heller så tokig ut. Trevlig nationaldag :)

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Har tittat igenom din sida och allt ser väldigt gott o fint ut!
    Var har du köpt de fina uppläggningsfaten ovan? Väldigt fint när allt ligger i sina separata små avdelningar! :)
    Har precis bakat dina kladdkaksmuffins!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för dina fina ord! Jag har fått bägge uppläggningsfaten i present, så tyvärr vet jag inte var de är köpta. Liknande har jag sett på t.ex. Cervera. Mina är av märket id. och aida. Kanske det hjälper dig en bit på traven.
      Kul att du testat mina kladdkakemuffins. Hoppas de föll dig i smaken!

      Radera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.