lördag 13 april 2013

Kalkonpasta med broccoli och kapris


På förmiddagen stack mannen och äldsta sonen iväg på simhallens piratlördag. Jag och yngsta sonen stannade hemma, städade och lagade lunch. Det blev en pastarätt med kalkon, broccoli och kapris. Mums mums, om än barnen ryggade lite för kaprisen. Vi vuxna tyckte dock att det smakade riktigt mumsigt. Inspiration till receptet hittade jag på Icas hemsida.

Ja, den här gången får ni en liten inblick i hur det EGENTLIGEN ser ut när jag fotar maten! Mina febrila försök att arrangera maten fint inför fotograferingsmomentet misslyckas lite då och då Det förekommer nämligen ofta hungriga tjuvsmakare, som inte kan hålla fingrarna i styr!

Nu önskar jag dig en fortsatt härlig helg! Hoppas din helg kickat igång bra såhär långt!

Kalkonpasta med broccoli och kapris, 4 portioner

6 dl gammaldags idealmakaroner (eller annan valfri pasta)
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 ½ dl Oatly iMat (du kan också använda grädde eller creme fraiche)
250 gram kalkonbröst (smörgåspålägg)
1 broccolistånd (eller 250 gram frysta broccolibuketter)
2 msk kapris
10 cocktailtomater
Hackad persilja
Salt och peppar

Koka makaronerna enligt instruktion på paketet. Skiva under tiden rödlöken och vitlöken och låt svettas i en panna i lite olja i en traktörpanna. Häll över havregrädden, lägg i broccolin och kaprisen. Låt småputtra under lock tills pastan kokat klart. Häll därefter i pastan, skär kalkonskivorna i mindre bitar och halvera cocktailtomaterna. Rör ner allt i pannan och smaka av med hackad persilja, salt och peppar. 


5 kommentarer:

  1. Tycker bilderna blev himla fina, härligt med lite liv och rörelse:)
    Kapris är nog en ingrediens och smak som växer fram vad gäller gillande...

    SvaraRadera
  2. Härliga färger i maten:)
    Ha en fin helg
    Kramar fån Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
  3. Ja, storstädning var hemma hos också samt mycket mat på gång. Pasta sallader är också en favorit

    SvaraRadera
  4. Vilka fina bilder!
    Lena från make a head food

    SvaraRadera
  5. Kapris är nog en "vuxensmak" som man lär sig gilla. Jag är fortfarande i inlärningsfasen :p Håller med ovanstående talare om dina härliga och levande bilder :D

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.