lördag 20 april 2013

En "efter träning"-smoothie

Hej på dig ut i helgvimlet! Är du en soldyrkare? Känns härligt att mötas av värmen när man tar sig ut på en promenad. Och 12 poäng till den hjälten som sopat bort sanden och gruset medan vi roade oss på båten och i Helsingfors. Äntligen slipper man rullgruset i backarna. Riktigt dåligt förresten med foton från resan trots att kameran var med. Ni får kika in på bloggens Facebook-sida, så ser ni lite mat, som vi ätit på resan.


Nu till en smoothie! Jag fick en förfrågan om att skapa ett nyttigt mellanmål med Kiviks nya dryckesserie – Naturens Bästa. Och det gör jag så gärna! Här kommer en perfekt smoothie att snabbt mixa ihop och dricka efter träningen! Denna smoothie är dessutom fri från laktos, mjölkprotein och gluten men fylld med antioxidanter (äpple, blåbär och drycken) och nyttiga fetter (avokado och nötter). Dessutom har jag läst att fosfor (finns i cashewnötter) bidrar till att minska muskelvärk efter ett hårt träningspass. Vi får väl se vad kroppen säger imorgon bitti. Körde för fullt på gymmet idag med nya bästa spellistan!

Nu önskar jag dig en fortsatt fin helg!

Äppel- och blåbärssmoothie med avokado och cashewnötter, 2 stora glas

1 dl blåbär, frysta
1 äpple
1 avokado
1 dl cashewnötter
1 tetra (3,3 dl) Naturens Bästa Blåbär-dryck

Skala äpplet och skär i mindre klyftor. Halvera avokadon, gröp ur den. Lägg alla ingredienser i mixern och mixa smoothien slät. Du kan även använda en mixerstav. Häll upp smoothien i ett glas och drick genast. 


8 kommentarer:

  1. Den lät spännande, har aldrig provat nötter i en smoothe men det låter gott!
    ha en skön dag / Lena från Make a head food

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det blir gott med nötter och avokado i smoothie. Ger lite av krämigheten och fettet, som behövs när man inte har några mjölkprodukter i.

      Radera
  2. Men vilken otroligt fin matblogg jag har klickat mej in på. Var in på sidan En sida om god mat i allmänhet och hittade din blogg där som tips. Nu har jag mycket att kika på :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Carina! Varmt välkommen till min receptbank! Hoppas du kikar in fler gånger!

      Radera
  3. Avocado är så gott och gör smoothien så härligt krämig, men nötter i har vi aldrig provat så det tipset tar vi till oss! Vi brukar annars slänga ner lite linfrön så det ska bli spännande att se hur det blir med nötter i.

    SvaraRadera
  4. Har aldrig provat avocado i, ska göras!Jag brukar skiva banan och frysa den, sen göra smoothie av. Blir också krämigt och gott.

    SvaraRadera
  5. Vilket trevligt uppdrag du fått och smoothien ser verkligen god ut. Kanske jag får masa mig till gymmet för att få denna som belöning ;)

    SvaraRadera
  6. Jag tycker om avokado i smoothie, blir krämigt och så härligt lent! Detta låter jättegott med nötter i också.

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.