Ja, härmkyckling eftersom jag härmar mamma, som bjöd mig på
kyckling i lergryta. Så jag gjorde något som liknar hennes bjudrätt väldigt mycket! Gott blev det och så
praktiskt med alla ingredienser i en och samma gryta!
Jag har förresten klarat mig från kräksjukan än så länge, så
efter en dag med vab så byter jag och mannen av varandra och jag ska iväg och
jobba en dag till innan det vankas påsklov!
Nu önskar jag dig en fin
tisdagkväll!
Härmkyckling i lergryta - allt-i-ett-rätt
3 dl basmatiris (läggs i rå, okokt)
4 ½ dl vatten
2 tomater, tärnade
1 stor morot i bitar
1 gul lök i klyftor
1 hönsbuljong (fond du chef)
1 kg kyckling drumsticks (marinerade över natten i
vitlöksmarinad)
Kycklingkrydda
Salt och peppar
Lägg lergrytan i blöt i 30
minuter. Mät upp ris i lergrytan, lägg över tomater, lök och morotsbitarna. Lägg
även i buljongtärningen. Lyft kycklingen ur sin marinad och lägg drumsticksen
över grönsakerna. Pudra på med kycklingkrydda, salta och peppra. Häll vattnet
över grytan. Sätt på locket på lergrytan och ställ in grytan i kall ugn. Vrid
på ugnen på 175 grader och tillaga grytan i 1 timme och 20-30 minuter i ugnen.
Allt i lergryta blir ju bara så gott spelar ingen roll om det är grönsaker eller quorn (det enda jag testat...) :)
SvaraRaderaJa, visst blir det!
RaderaFör några år sedan lagade vi flitigt mat i lergryta. Kycklinggrytor, brödbak. Det var så fint att bara kunna stoppa in och plocka ut utana tt behöva sköta om något däremellan. Idag har jag blommor planterade i lergrytan. Lite synd faktiskt. ;-)
SvaraRaderaBlommor, haha :-)
RaderaDetta recept har blivit en riktigt klassiker här hemma!
SvaraRaderaVad roligt att höra Erica! Det ska jag hälsa min mamma, så blir hon säkert glad. Tack för hälsningen!
Radera