tisdag 26 mars 2013

Härmkyckling i lergryta (allt-i-ett-rätt)


Ja, härmkyckling eftersom jag härmar mamma, som bjöd mig på kyckling i lergryta. Så jag gjorde något som liknar hennes bjudrätt väldigt mycket! Gott blev det och så praktiskt med alla ingredienser i en och samma gryta!

Jag har förresten klarat mig från kräksjukan än så länge, så efter en dag med vab så byter jag och mannen av varandra och jag ska iväg och jobba en dag till innan det vankas påsklov! 
Nu önskar jag dig en fin tisdagkväll!

Härmkyckling i lergryta - allt-i-ett-rätt

3 dl basmatiris (läggs i rå, okokt)
4 ½ dl vatten
2 tomater, tärnade
1 stor morot i bitar
1 gul lök i klyftor
1 hönsbuljong (fond du chef)
1 kg kyckling drumsticks (marinerade över natten i vitlöksmarinad)
Kycklingkrydda
Salt och peppar

Lägg lergrytan i blöt i 30 minuter. Mät upp ris i lergrytan, lägg över tomater, lök och morotsbitarna. Lägg även i buljongtärningen. Lyft kycklingen ur sin marinad och lägg drumsticksen över grönsakerna. Pudra på med kycklingkrydda, salta och peppra. Häll vattnet över grytan. Sätt på locket på lergrytan och ställ in grytan i kall ugn. Vrid på ugnen på 175 grader och tillaga grytan i 1 timme och 20-30 minuter i ugnen.
6 kommentarer:

 1. Allt i lergryta blir ju bara så gott spelar ingen roll om det är grönsaker eller quorn (det enda jag testat...) :)

  SvaraRadera
 2. För några år sedan lagade vi flitigt mat i lergryta. Kycklinggrytor, brödbak. Det var så fint att bara kunna stoppa in och plocka ut utana tt behöva sköta om något däremellan. Idag har jag blommor planterade i lergrytan. Lite synd faktiskt. ;-)

  SvaraRadera
 3. Detta recept har blivit en riktigt klassiker här hemma!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att höra Erica! Det ska jag hälsa min mamma, så blir hon säkert glad. Tack för hälsningen!

   Radera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.