måndag 18 mars 2013

En riktig vitaminboost


En vitaminboost! Fler som behöver det? Nu börjar ju solen visa sig (och idag började det snöa här i Stockholmstrakten igen) men ändå behöver åtminstone jag extra vitaminusar för att piggna på mig! 
Igår skar jag upp härlig frukt och lade upp i högar på ett fat, som söndagsefterrätt. Är inte det här otroligt vackert? Jag blev riktigt glad över färgerna. Fördelen med att lägga upp i högar är att var och en får ta av den frukt de gillar. Nackdelen är att fruktsalladen inte saftar till sig. Godaste fruktsalladen är egentligen en som fått stå till sig, gärna över natten och som äts kylskåpskall!

Nu är det måndag och måndagsmys, och det finns fruktsallad kvar!
En trevlig start på veckan önskar jag dig!

Vårfräsch fruktsallad – en riktig vitaminboost

 • Mango 
 • Färsk ananas
 • Päron
 • Äpple
 • Vindruvor
 • Jordgubbar
 • Banan
 • Cantaloupemelon

Skala och skär frukten i bitar. Lägg frukten i högar på ett fat eller blanda i en skål. Servera naturellt eller tillsammans med en klick glass eller lättvispad grädde med lite vaniljsocker i.  


8 kommentarer:

 1. Vesi kielelle herahtaa,on niin "pommin" näköistä:)
  Hali teille<3

  SvaraRadera
 2. Ser otroligt fräscht ut!
  lena från make a head food

  SvaraRadera
 3. Fruktsallad - kanske det godaste man kan äta? Bästa efterrätten!

  SvaraRadera
 4. Ser fantastiskt fräscht ut. Men jordgubbar? Är de verkligen goda så här års? Jag kan hålla med dig om att fruktsallad är godast dagen efter, tyvärr har då mycket nyttigheter försvunnit om man tänkte vitaminboosta. Fast trycka i sig bara för att det är gott är definitivt inga problem!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Barnen tycker att jordgubbar är lyxigt såhärårs, så de får det. Och jag tycker att det är snyggt. Såklart smakar dessa inte sommar. Ananasen däremot är fantastisk god nu, liksom mangon.
   Aha, försvinner vitaminerna över natten? Det hade jag ingen koll på! Ska läsa på!

   Radera
 5. Vad skulle inte jag göra för en sån tallrik nu,ligger dag4 i grym förkylning..jag är hel död,hmmm...kanske detta är vad jag lägger i mej till först bara jag årkar igen komma på fötter.

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.