Hej på er!
Länge sedan nu! Har ni haft en bra helg? Min har varit
rolig, intensiv och väldigt arbetsfylld. Jag har jobbat en 7-dagarsvecka nu och
långa kvällar. Idag blir det däremot komp.
Dessutom har jag saknat min familj så! Igår kom jag hem på
eftermiddagen och då har jag inte träffat mannen och barnen sedan i
torsdagsmorse. Här hemma härjar kräksjukan men jag hoppas att få slippa den. Hur troligt är det?
Nu får ni ett recept på asiatiska köttbullar och en ljummen
nudelsallad till. Det ser lite färgfattigt ut, vilket beror på att bladspenaten
glömdes bort och blev kvar i kylen, istället för att hamna i salladen. Riktigt
god vardagsrätt! Testa, ursprungsreceptet kommer från ICAs hemsida men jag
har som vanligt ändrat lite!
Önskar dig en bra start på en ny vecka! Idag är det våffeldagen!
Asiatiska köttbullar och ljummen nudelsallad, 4 portioner
Köttbullar:
500 gram blandfärs
½ dl ströbröd
1 dl vatten
1 ägg
½ gul lök
1 msk finriven färsk ingefära
2 msk japansk soja
Ett stänk cayennepeppar
Lite salt och peppar
Olja
Nudelsallad:
250 gram nudlar (vetenudlar eller
risnudlar)
1 röd paprika
2 morötter
1 liten påse bladspenat
1 msk finriven färsk ingefära
Juicen av ½ lime
2 msk japansk soja
Blanda ströbröd och vatten, låt svälla i 5 minuter. Häll
detta i en bunke tillsammans med ägg och blandfärs. Riv ingefära och lök,
tillsätt i färsen. Smaksätt färsen med soja, cayennepeppar salt och peppar.
Rulla till köttbullar och stek i olja. Koka nudlar. Strimla paprika och
morötterna. Blanda detta och bladspenaten tillsammans med nudlarna. Krydda
salladen med soja, ingefära och limesaft.
Hoppas du klarar dig från kräksjukan! Nudelsalladen låter god!
SvaraRaderaFy för kräksjukan! Hoppas du klarar dig!
SvaraRaderaJag älskar mat med asiatiska smaker och detta låter jättegott. Kanske kan ingefäran skrämma iväg den där otäcka kräksjukan.
Usch då, håll dig undan så du inte blir sjuk du med!
SvaraRaderaKöttbullarna låter superduper, lite som kinesiska "lejonhuvuden" som msn ser lite här och var. Låter gott!
Vi håller med alla ovanför, håller tummarna för att du får hålla dej kry! Men med bullar som dessa så får du ju i dej lite motståndskraft:)
SvaraRaderaSmarrigt! Asiatiska smaker är sällan fel.
SvaraRaderaHälsningar från fröken Dill
Kul att du är tillbaka Fröken Dill! Det var ett långt uppehåll!
Radera