måndag 25 mars 2013

Asiatiska köttbullar med ljummen nudelsallad


Hej på er!

Länge sedan nu! Har ni haft en bra helg? Min har varit rolig, intensiv och väldigt arbetsfylld. Jag har jobbat en 7-dagarsvecka nu och långa kvällar. Idag blir det däremot komp. 

Dessutom har jag saknat min familj så! Igår kom jag hem på eftermiddagen och då har jag inte träffat mannen och barnen sedan i torsdagsmorse. Här hemma härjar kräksjukan men jag hoppas att få slippa den. Hur troligt är det?

Nu får ni ett recept på asiatiska köttbullar och en ljummen nudelsallad till. Det ser lite färgfattigt ut, vilket beror på att bladspenaten glömdes bort och blev kvar i kylen, istället för att hamna i salladen. Riktigt god vardagsrätt! Testa, ursprungsreceptet kommer från ICAs hemsida men jag har som vanligt ändrat lite!

Önskar dig en bra start på en ny vecka! Idag är det våffeldagen! 

Asiatiska köttbullar och ljummen nudelsallad, 4 portioner

Köttbullar:
500 gram blandfärs
½ dl ströbröd
1 dl vatten
1 ägg
½ gul lök
1 msk finriven färsk ingefära
2 msk japansk soja
Ett stänk cayennepeppar
Lite salt och peppar
Olja

Nudelsallad:
250 gram nudlar (vetenudlar eller risnudlar)
1 röd paprika
2 morötter
1 liten påse bladspenat
1 msk finriven färsk ingefära
Juicen av ½ lime
2 msk japansk soja

Blanda ströbröd och vatten, låt svälla i 5 minuter. Häll detta i en bunke tillsammans med ägg och blandfärs. Riv ingefära och lök, tillsätt i färsen. Smaksätt färsen med soja, cayennepeppar salt och peppar. Rulla till köttbullar och stek i olja. Koka nudlar. Strimla paprika och morötterna. Blanda detta och bladspenaten tillsammans med nudlarna. Krydda salladen med soja, ingefära och limesaft.

6 kommentarer:

  1. Hoppas du klarar dig från kräksjukan! Nudelsalladen låter god!

    SvaraRadera
  2. Fy för kräksjukan! Hoppas du klarar dig!
    Jag älskar mat med asiatiska smaker och detta låter jättegott. Kanske kan ingefäran skrämma iväg den där otäcka kräksjukan.

    SvaraRadera
  3. Usch då, håll dig undan så du inte blir sjuk du med!
    Köttbullarna låter superduper, lite som kinesiska "lejonhuvuden" som msn ser lite här och var. Låter gott!

    SvaraRadera
  4. Vi håller med alla ovanför, håller tummarna för att du får hålla dej kry! Men med bullar som dessa så får du ju i dej lite motståndskraft:)

    SvaraRadera
  5. Smarrigt! Asiatiska smaker är sällan fel.
    Hälsningar från fröken Dill

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att du är tillbaka Fröken Dill! Det var ett långt uppehåll!

      Radera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.