onsdag 18 januari 2012

En kopp te

Sitter här och kraxar vidare och dras med tungt huvud. Hoppas på att vara piggare till imorgon så att jag kan jobba igen. Lite piggare blev jag när det damp ner te-prover i brevlådan!
Det var Mighty Leaf, för mig sedan tidigare okänt märke som skickade ett gäng prover, däribland Persian Delight, ett svart ekologiskt te smaksatt med pistagenötter, rosenblad färgtistel, kryddnejlika och ingefära. Det smakar och doftar lite som när man går runt på Indiska!

Te är ju gott att dricka när man inte känner sig helt hundra i halsen. Ska kurera vidare här hemma och tar hjälp av lite blodapelsiner (inte att förglömma Alvedon, som jag tyvärr är tvungen att knapra på). Hoppas ni har det bra och är friska och krya!

Skulle ni vilja inhandla detta te, så ska det gå att hitta i välsorterade affärer eller på företagets hemsida HÄR>>

PS. Brukar ni ha honung i teet? Jag brukar dricka mitt te osötat men min man öser på med sött i. Däremot så hörde jag på radio att det inte är så klokt att ösa på med honung i kokhett te om man ska åt dess bakteriehämmande effekter. Dessa börjar tydligen förstöras vid temperaturer över 40 grader och är förstörda vid 70 grader. Bra att tänka på!

4 kommentarer:

 1. Mmm bapelsiner! Så gott!

  I förkylningstider brukar jag göra en dunderkur:
  -riv ner en ordentlig bit ingefära i en liter färskpresad bapelsinjuice som får bo i kylen.
  -blanda allteftersom hälften juice, hälften kokande vatten och söta med en liten liten dutt honung.

  Man kanske inte blir friskare, men man blir definitivt gladare :-)

  Och som svar på din fråga: Honung i thet går bort!

  SvaraRadera
 2. Beror på vilket te det är om det blir honung i eller inte, vissa behöver lite sötning medans andra smakar sötare på egen hand.

  Hoppas du kryar på dej, här är det också lite sjukstuga...

  SvaraRadera
 3. Super när man är förkyld är denna kur - och det har blivit mycket av det den senaste tiden kan jag tillägga. Skär en rejäl bit färsk ingefära i små bitar. Koka upp med en ½ liter vatten, koka några minuter, och dra sedan från plattan och låt dra 20 minuter. Pressa i en ½ citron och rör i en msk honung tills det löser sig. Drick i små klunkar. Min honung är dessutom smaksatt med kanel, ingefära, kardemumma, kryddnejlikor m m. Hoppas du är friskare nu till helgen!

  SvaraRadera
 4. Roligt med nya tesorter!
  Jag har aldrig honung i förutom om jag gör rent ingefärate, då är det gott med lite sött i.

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.