söndag 29 januari 2012

Chevrepasta med valnötter, bacon, päron och tomater – med en balsamico- och honungsdressing

 Ibland vill jag laga något smålyxigt med lite lagom lyxiga ingredienser men utan stor ansträngning. Och det är lika bra att inte processera ingredienserna för mycket, så får de smaka precis så som de gör. Denna rätt är ett perfekt exempel på något sådant – en perfekt snabb lördagsmiddag med lyxkänsla, med få moment!

Chevrepasta med valnötter, bacon, päron och tomater – med en balsamico- och honungsdressing

400 gram pasta
2 paket bacon
1 vitlöksklyfta
1 liten påse valnötter (50 gram)
100-150 gram chevre
2 tomater eller 1 ask cocktailtomater
½ påse ruccola
1 stort päron
1 msk honung
1 msk balsamvinäger
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Koka pastan enligt instruktion på paketet. Knaperstek baconet och när det är nästan klart pressa ner vitlöksklyftan. Tillsätt honungen, rör runt och häll över allt på ett fat. Häll i lite olivolja i pannan och låt det stå på låg temperatur. Häll i pastan, salta och peppra. Häll över baconet. Skala päronet och tärna det. Tärna även tomaterna och tillsätt de i pannan tillsammans med hälften av päronen och hälften av valnötterna (krossa valnötterna lätt i näven). Blanda i rucola men lägg upp en del på serveringsfatet. Häll upp allt på serveringsfatet. Lägg på resten av päronet och valnötterna och dela chevren med händerna och toppa över alltsammans. Ringla över lite honung och strö över flingsalt. Servera!



7 kommentarer:

  1. Mums ser mycket gott ut : ) kram Sofia

    SvaraRadera
  2. Bara en massa godsaker i sällskap med den pastan!

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Ville bara säga att jag bakade jättesöta fjärilskakor med ditt recept på småkakor som grund. Det blev kalas =)
    LO

    SvaraRadera
  4. Nästan ALLT blir gott med chèvre!

    SvaraRadera
  5. Gott! Veg alt får bli utan bacon... blir nog bra det med!

    SvaraRadera
  6. oh, yum, yum, yum! Bara godsaker i en enda tallrik (ja, minus bacon för mig men det är ju lätt fixat!) <3

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.