tisdag 4 oktober 2011

Äppelchutney


Så var det dags för det efterlängtade receptet på äppelchutney a la Frostrosors man. Min man dikterade receptet och jag skrev ned. Äppelchutney är ju förresten så underbart gott så här på hösten!

Han bjuder även på bullbilder, på bullar som han bakade tillsammans med barnen tidigare idag! Trevlig kanelbullens dag på er!

 Äppelchutney

1 gul lök
500 gram äpplen
1 kanelstång
1 krm malen ingefära (eller mer)
1 dl äppelcidervinäger
1 dl rödvinsvinäger
2 dl socker
1 dl russin
Salt
Olja och smör att fräsa i

Skala och hacka löken. Skala och kärna ur äpplena, tärna dem. Smält olja och smör i en kastrull. Fräs löken så att den tar lite färg. Tillsätt äppeltärningarna, blanda runt. Ha i vinägern och socker. Tillsätt därefter kryddorna. Låt puttra på låg värme tills äppelbitarna har mjuknat. Obs! Koka inte till mos. Lyft kastrullen från plattan. Lyft upp kanelstågen. Rör ner russinen, smaka av med salt. Låt svalna. Servera kylskåpskall som tillbehör till mat.

8 kommentarer:

  1. Gullunge, klart det är bullarnas födelsedag!
    Äppelchutney låter supergott. Kan tänka mig att det passar både i och till flera av höstens rätter.

    SvaraRadera
  2. Ja det blev allt några bullar idag i magen :)


    Svar på gurka rätten, den är spännande och kan verkligen rekommendera den!

    SvaraRadera
  3. Äntligen äppelchutney - som jag har längtat ;) Låter toppen! Fina bullar blev det också <3

    SvaraRadera
  4. Låter otroligt gott, egen äppelchutney!
    Inte en bulle så långt ögat når i vårt kök... :)

    SvaraRadera
  5. Vilken god chutney! Den ska jag prova nu när det finns så mycket äpplen.
    Hälsningar från fröken Dill

    SvaraRadera
  6. Ser gott ut, får nog också testa att laga äppelchutney :)

    SvaraRadera
  7. Oj vilka fina bullar din man och barnen bakat åt dig, inte illa :) !

    Förresten, du som också älskar Fazer choklad: kolla in på min blogg så kan det hända att du får gratis choklad hemskickad till dig ;-)

    SvaraRadera
  8. Äppelchutneyn låter fantastiskt god!

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.