onsdag 26 oktober 2011

Saffranskyckling

 God kväll på er! Vi är redan mitt i veckan!
Här kommer receptet på saffranskycklingen, som vi åt för ett par helgen sedan. Har inte hunnit få till receptet innan. Jag hade en påse saffran kvar sedan förra julen men den hamnade i denna rätt! Åh, sådan underbar doft, som svävar i hela köket när man steker dessa kycklingbitar.

Lättlagad saffranskyckling, 6 portioner
800 gram kycklingfilé
1 påse (0,5 gram) saffran
1 vitlöksklyfta
½ röd chili
Svartpeppar
Olja till stekning

Dela varje kycklingfilé till tre långa remsor. Lägg i en fryspåse. Stöt saffranet i en mortel och häll över kycklingen. Pressa över en vitlöksklyfta. Dela chilin, kärna ur och skär bort de vita hinnorna. Finhacka och häll ner i fryspåsen. Peppra och skaka om så att allt blandas. Låt marinera i 15 minuter, gärna lite längre. Hetta upp en panna och stek kycklingbitarna så att de är genomstekta. Servera med basmatiris.
 

13 kommentarer:

  1. Tack så jättemycket för uppmärksamheten ang fisksoppan. Det står längre ner men ska självklart även stå under ingredienser.
    Man tar egen önskad mängd.

    Kyckling är en favorit, tillsammans med saffran låter det jättegott.

    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  2. Saffran är jättegott i mat, fint upplagt!

    SvaraRadera
  3. Saffran är något som jag inte riktigt lyckas lära mig att tycka om. Riktigt tråkigt för maten/baket ser så fantastiskt gott ut!

    SvaraRadera
  4. Saffran är en favo detta recept ska jag prova

    SvaraRadera
  5. SusannaSj: Sånt händer ju! Glömde själv bort att skriva in ägg i en kaka förra veckan.

    Amy's piece of cake: Ja, det är ju det! Tack, själv tyckte jag att upplägningen blev osymmetrisk. Men kul att du gillade!

    Helena Ljunggren: Ja, det är ju en speciell smak. Färgen blir fantastisk!


    Millas Hälsoblogg: Ja, gör det! Du blir inte besviken! Så enkelt, så gott!

    SvaraRadera
  6. Så gott och så enkelt! Det gillar jag.

    SvaraRadera
  7. Jag som tycker SÅ mycket om saffran - synd att det kostar en förmögenhet ;) Det här receptet fungerar nog bra med quornfilé också - det MÅSTE jag prova nu när vi närmar oss jul (varför är det bara jul man använder saffran egentligen? Det passar ju egentligen året om!)

    Tack för fina kommentarer hos mig, jag blir alltid så glad :D

    SvaraRadera
  8. låter jättegott! jag är vansinnigt förtjust i saffran - i allt!

    SvaraRadera
  9. Saffran i mat gillar vi skarpt, låter gott att blanda med chilismaken.

    SvaraRadera
  10. Vilkenunderbart vacker, GUL kyckling. Jättesnygg till den gröns broccolin, dessutom!
    Tycker fröken Dill

    SvaraRadera
  11. Nu börjar det kännas lite juligt på bloggen med saffran till kycklingen. Tycker ni verkade ha en väldigt god sallad på sidan dessutom:-)

    SvaraRadera
  12. Tant Gul: Eller hur! Sånt gillar ju jag också! När det går snabbt som bara den och med få ingredienser!

    Alexandra - Kärlek på tallrik: Ja, varför, det är den stora frågan! Blir säkert gott med quorn också!

    karin - trattoria: Japp, gott, mmmm!

    Mårtenssons kök: Ja, det blev väldigt gott! LIte orientaliskt!

    Fröken Dill: Ja, det finns massa fantastiska färger! Varför äter vi så ofta "brun" mat?

    Linda - matstugan: Visst, serrö. Och nu när vi passerat allhelgonahelgen så kan man nästan börja planera julen! ;-)
    "salladen" är varm och innehåller broccoli, haricots verts, oliver, mandel och kanske något mer som jag glömt. Gott var det!

    SvaraRadera
  13. Hej! Oj va gott det såg ut. Kanske kan sno detta recept ;-)
    MVH
    Vardaxlyx

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.