fredag 17 juni 2011

Vanilj- och blåbärsbullar

 Regniga dagar är perfekta bakdagar; det är svalare i luften och känns fräschare, jag är mjäkig och vill inte promenera i regnet plus att jag passar på att bunkra upp med fikabröd till soliga dagar (som ju bara måste komma snart igen) och drömmer mig bort tills fikakorgen ska fyllas för att göra oss sällskap ut på sommaräventyr!
Först ut blir dessa vanilj- och blåbärsbullar, som hör till mina favoriter i bullväg!

Psst! Ni glömmer väl inte bort att tävla i Magic-tävlingen >> ?
Just nu är chanserna att vinna löjligt stora! Inte kan det väl vara så att endast sex personer har behov av extra energi? Det enda som krävs för deltagande är en motivering!

Men nu blir det andra bullar... eller ett bullrecept i alla fall! Önskar er alla en fin helg, vädret till trots!

Vanilj- och blåbärsbullar, 32 stycken

Deg:
1 sats finsk vetedeg, länk här >>


Fyllning:
Gör en dubbelsats av Ekströms vaniljkräm (kokmarsán), instruktion finns på baksidan av paketet
2 dl blåbärssylt eller blåbärsmarmelad, som tål värme

Ägg till pensling

Gör vetedegen enligt länken för finsk vetedeg och låt jäsa under bakduk i minst 30 minuter, gärna 45 minuter. Koka under tiden marsánkrämen och låt den sedan svalna under lock, rör om då och då. Dela degen i 32 bitar och rulla till släta bullar, som jäses under bakduk i 30 minuter. Tryck en grop i varje bulle med ett dricksglas, som du doppat i lite mjöl. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Klicka i marsánkräm och blåbärssylt i groparna. Grädda på 200-225 grader i cirka 10 minuter.

5 kommentarer:

  1. De ser verkligen så goda ut Anna:)

    SvaraRadera
  2. Visst hoppas vi på finare väder igen, så tråkigt med blytunga moln överallt på himlen...
    Fast en sån god bulle kan ju piffa upp vilken regnig dag som helst!

    Ha en finfin helg!

    SvaraRadera
  3. Gott, gott..
    Här uppe i norr så ha solen lyst i helgen, blåser lite gör det också!

    SvaraRadera
  4. går det bra att byta ut blåbärssylten mot vanliga blåbär bara? :)

    SvaraRadera
  5. Anonym: Så har jag aldrig gjort så jag kan egentligen inte svara på det. Tror att bären släpper en del vätska och utseendet kanske inte blir så vackert. Men OM jag skulle testa det rekommenderar jag att du sockrar bären och använder lite potatismjöl för att binda vätskan. Lycka till med baket!

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.