Äldsta sonen sover över hos mormor så vi passade på att sätta upp en massa tavlor och lampor, persienner, lampetter med mera ikväll. Det är svårt att få tid till sådant med två energiknippen springandes runt sig konstant. Efteråt kändes det välförtjänt att slänga upp bena på soffan och sitta med lite småplock. Jag har återupptagit en gammal goding – en fetaoströra som jag nu döpt om till dipp. Ursprungligen har jag haft den som tillbehör till ugnsrostade grönsaker eller rotfrukter, grillat men nu även som dipp. Godast är det att dippa härliga paprikastavar!
´
Fredagsplocket i sin helhet bestod alltså av paprikastavar med fetaostdipp, salami milano, bigarråer, jordgubbar och salta mandlar.
Önskar er en trevlig helg i värmen!
Fetaostdipp, räcker att dippa 1 paprika i
50 gram fetaost
1 msk creme fraiche eller turkisk yoghurt
1 tsk olivolja
timjan, färsk eller torkad
svartpeppar
Smula fetaosten och rör ner creme fraiche och olja. Smaka av med timjan och svartpeppar.
Vad kul att paketet kom fram. Drog ut på tiden lite=/
SvaraRaderaHoppas de blir uppskattat och uppätet / Pernilla
Jag äter ofta fetaostkrämer, röror och såser av olika slag - lätta att göra och hysteriskt goda =D
SvaraRaderaJust bestämt att det nog får bli plockmat på torsdagkväll, det är alldeles för länge sen nu. Så bra med inspiration från alla matbloggar:)
SvaraRaderaJag ska testa din dipp någon gång, fetaost slår verkligen aldrig fel. :-)
SvaraRaderalåter som en god dipp!
SvaraRadera