måndag 6 juni 2011

Grillad sparris med parmesancréme

 Grillen fortsätter att gå varm om kvällarna! Hur är det hos er, passar ni också på att laga mycket av middagarna utomhus? Här kommer grillade godsaker i form av sparris och en parmesancréme, recept a la Per Morberg, ur hans kokbok ”Morberg grillar”, som min man fick i julklapp. Parmesancrémen är lite sötsyrlig, överdosera inte citronen, fast det är gott med ett stänk. Jag har dragit ner mängden citron jämfört med orginalreceptet och modifierat receptet något. Sönerna hoppade över sparrisen men vi vuxna delade på en bunt, det är ju så gott! Vi fick äta och njuta i lugn och ro, medan 2-åringen njöt av sin gottetallrik!

PS. Nu har bloggen en egen Facebook-sida: www.facebook.com/Frostrosor 
Gilla gärna den! DS.

Grillad sparris med parmesancréme

1 knippe (cirka 250 gram) grön färsk sparris
citron
salt och pepar
olivolja

Parmesancréme:
75 gram parmesan
1 msk pressad citron
salt och peppar
1 msk creme fraiche
1 msk olivolja

Riv parmesanen fint, pressa över citronen, salta och peppra. Låt stå och dra 1 timme. Rör sedan ner creme fraiche och olivolja. Skölj sparrisen och knipsa av ändarnba. Pressa över citron, salta och peppra och ringla över olivolja. Blanda ihop lite innan du grillar sparrisen i 4-5 minuter.

4 kommentarer:

  1. Grill i frdags, grill i går - härligt! Fast i dag fick det bli hemlagad pizza, gott det med!
    Låter väldigt gott med parmesancréme.

    SvaraRadera
  2. Grillad sparris är supergott :-)
    Och parmesancremé lät också riktigt gott :-D

    SvaraRadera
  3. Tyvärr bor man i lägenhet så jag kan inte grilla o äta ute så ofta, men jag hade gjort det om jag bort i hus :)

    SvaraRadera
  4. parmesancreme lät ju tokgott! :)

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.