torsdag 9 juni 2011

Grekisk omelett

 Det kändes som att det var ett tag sen nu fast det var i förrgår jag skrev mitt senaste blogginlägg. Nu till sommaren blir det kanske inte heller dagliga inlägg. Jag måste ju passa på att njuta av värmen, pyssla här hemma och umgås! Det är inte heller speciellt lockande att stå och röra i grytorna när det redan är 25 grader varmt i köket innan jag ens knäppt på plattan. Här i alla fall ett omelettrecept som jag gjorde häromdagen. Träning ger färdighet – jag börjar få till mina omeletter så att åtminstone jag själv känner mig nöjd! Omelett är dessutom fantastisk snabbmat! Har ni tänkt på att det bara tar mellan 5-10 minuter att svänga ihop en omelett? Dessutom kan man slänga på diverse rester, beroende på vad man har i kylskåpet!

Grekisk omelett

3 ägg + 1 msk vatten + salt
½ rödlök
½ paprika
50 gram fetaost
en näve oliver
torkade eller färska örter
smör till stekning

Knäck äggen i en skål och häll på vattnet, salta. Vispa äggen lätt med en gaffel, inte överdrivet, bara lätt. Värm upp en mindre/medelstor panna (gärna gjutjärnspanna) medelvarm. Skär paprikan i bitar och skiva löken. Fräs paprika och det mesta av löken lätt i smör. Häll över äggsmeten och rör ett par gånger med en liten stekspade så att det som inte stelnat hamnar i botten och steks också. När ytan börjar stelna, tillsätt tärnad fetaost, oliver och örter. Stek lite till så att fetaosten blir något mjuk.

6 kommentarer:

 1. sv: Ja gör det, jättegott :)

  SvaraRadera
 2. Omelett blir det ofta här till lunch, kanske just för att det går så fort :) Jag brukar ha i lite svartpeppar, vitlökspulver, skivade tomater och så toppar det med lite ost över. Mums! :)

  SvaraRadera
 3. Ja omelett är jättepraktisk och den här lät supergod! :-)

  SvaraRadera
 4. Det här med omelett är en bra grej om man inte riktigt vet vad man ska laga för näringsrikt till barnen t ex. Så måste prova vad Linn tycker om det någon dag men jag antar att det går ner som allt annat för henne;)

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.