tisdag 7 juni 2011

Drumsticks och kesosallad på stranden

Det blev en eftermiddag på stranden igår då termometern klättrade till 28 grader i skuggan och alla behövde komma ut och röra på sig efter att ha slappat i trädgården, sovit middag och lekt lite på baksidan. Väl på stranden tillbringade jag och minstingen tiden i skuggan, sittandes på en filt medan min 2-åring gav order till sin pappa om att bära vatten i hinken och bygga sandslott.
Jag hade förberett drumsticks tidigare på dagen - perfekt picknickmat, som fungerar alldeles utmärkt att serveras kall. Till detta gjorde jag en väldigt enkel och snabb kesosallad samt kokade pasta till.

 Receptet på mina kycklingben/drumsticks hittar du här >>


Kesosallad

1 liten burk keso
2 avokadon
2 tomater
1 bit (10 cm) purjolök
örtsalt

Halvera avokado, ta bort kärna, gröp ur och skär i tärningar. Dela tomaterna, ta bort innanmätet och skär tomaten i tärningar. Strimla purjolöken tunt. Blanda allt med keso och smaka av med örtsalt.

4 kommentarer:

  1. Härligt med dagar på stränderna speciellt när det serveras så gott!

    SvaraRadera
  2. Strandmat helt i min smak. Dessa grymt varma dagar är det skönt att vara i skuggan lite. Jag var nästan snurrig i huvudet av all sol häromdagen. Inte vant mig ännu :-)

    SvaraRadera
  3. Du ville se mitt pesto recept och nu finns det uppe på min blogg, bara att kika in där och läsa :)

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.