måndag 6 juni 2011

Supersaftiga rabarbermuffins

 Hej och hå i hettan! Kan någon skruva ner fem grader så blir jag nöjd! Det gick inte att sitta ute i solen, skuggan är helt klart att föredra! Bjuder här på ett underbart recept på rabarbermuffins och då menar jag verkligen underbart! Ni kommer inte att bli besvikna! Kanske orkar ni med att baka dessa när det blir lite svalare mot kvällen? Receptet kommer ur min favoritkokbok, som jag refererar till ofta, ”En man, en kvinna, ett kök” av Katinka Svedberg och Lasse Anrell.
 
Rabarbermuffins, 16 stycken

250 gram smör
3 dl socker
4 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning:
400 gram rabarber
¾ dl socker
2 tsk kanel

strösocker till toppning (1-2 tsk per muffins) Hoppas inte över sockret, det ger en härlig yta på muffinsen

Skala rabarbern, skär i bitar och förväll i vatten. Pressa ur all vätska ur den. Rör smör och socker pösigt. Blanda i ett ägg i taget. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör sedan ner i smeten. Blanda rabarber, socker och kanel och vänd ner i smeten. Lägg en bullform i botten i varje hål på en muffinsplåt. Klicka ner smeten i bullformarna och toppa med 1-2 tsk strösocker på varje. Grädda på 175 grader i cirka 20-25 minuter.

 
 

8 kommentarer:

  1. åh vilka härliga muffins och VILKEN HÄRLIG blogg! Har lagt till dig som favorit - här ska följas ;)

    SvaraRadera
  2. Underbar Blogg!!!
    Rena himmelriket ...
    Har länkat till dig från min Blogg.

    SvaraRadera
  3. Härligt att någon mer än jag gillar just den kokboken!! Helt underbar ; )

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att du också tycker det Anonym!

      Radera
  4. Tack för ett fantastiskt recept!!! Bakade dem ikväll och de blev super goa! Tack för en toppen bra blogg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt! Tack för att du lämnade en liten hälsning till mig. Det betyder mycket för mig!

      Radera
  5. Härligt recept! Jag halverade det och körde cream cheesefrosting till. Otroligt gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den frostingen låter alldeles ljuvlig! Kul att du gillade receptet Sophy!

      Radera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.