fredag 5 juli 2013

Grillade bärspett med marshmallows



”Smashmallows” beställde min 4 åring – till middag! Ja, han fick inte det till middag, trots att han ihärdigt förklarade att han hört på tv att man kunde grilla ”smashmallows” till middag, men till efterrätt mitt i veckan sträckte jag mig och blandade med lite bär också! Rött, blått och vitt är fantastiskt fina färger, så det här blev ju snygg-mat samtidigt. Därför passade jag på och fota lite extra!

Detta blir mitt bidrag till månadens sötsak>>, som i julimånad har temat SEMESTER!

Nu önskar jag dig en riktigt härlig start på helgen och kanske även på semestern!

Grillade bärspett med marshmallows, 6 spett

½ liter färska jordgubbar
1 dl färska blåbär
½ påse marshmallows


Lägg grillspetten i blöt i 1 timme om du använder träspett. Trä jordgubbar, blåbär och marshmallows på grillspetten och grilla försiktigt över glöd i några minuter. Snurra spetten ofta. Det är svårt att lägga spetten direkt på grillgallret, då fastnar marshmallowsen. Håll istället spetten över glöden och snurra dem. Servera med en kula glass och chokladsås till.



10 kommentarer:

  1. Gott och färgerna är så fina! Smashmallows, så gulligt :) Ha en skön helg!

    SvaraRadera
  2. Oi miten ihanan värisiä! Ihan pakko tehdä vaikka 4th of July jo menikin. Kunhan tuosta vielä pensasmustikat kypsyy, niin päästään pujottelemaan vartaisiin. Kiitos vinkistä!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tottakai - kokeilemaan vaan! Pensasmustikat ovatkin varmasti paras valinta näihin vartaisiin!

      Radera
  3. Vad fint det var! Och så underbart gott med färska bär!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, och ja, färska bär är alltid gott!

      Radera
  4. men vad fint. När vi grillar marshmallows blir det mer kladdigt, men gott!
    Fortsatt trevlig sommar :)
    Lena från make a head food

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kladdigt ska det vara!
      En trevlig sommar till dig också Lena, och till din familj! Hoppas ni njuter!

      Radera
  5. Gud så gott det ser ut! Måste prova att göra, blir garanterat en succé!
    Till dom vuxna kommer jag nog byta ut chokladsåsen mot balsamico och toppa med lite svartpeppar! En fantastisk kombo till sött och vanilj :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Balsamico har jag inte provat men svartpeppar brukar vi ha till grillad ananas. En härlig kombo till choklad och vanilj!

      Radera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.