onsdag 24 april 2013

Minestronesoppa



Det går för runt just nu. En konferens på jobbet avlöste vabbträsket, idag har det varit full rulle, likaså imorgon och till helgen vankas det trevligheter och jobb. Det går för runt alltså. Jag äter och till och med lagar mat men fotar väldigt lite och bloggar desto mindre. Jag får helt enkelt lägga lite recept på lager och peta av de vid tillfälle.
Ikväll får ni recept på en soppa. Det är fortfarande lite burrigt i luften tycker jag, så den här soppan smakar mums. Jag och ena sonen ville ha korvsoppa och en den andra sonen önskade pastasoppa. Därför blev det något däremellan. Gottis!

Minestronesoppa med bacon och korv, 4 portioner

1 gul lök
1 paket bacon
3 potatisar
2 små morötter
1 palsternacka
½ zucchini
2 tomater eller ett gäng cocktailtomater
1 bit purjo
1 grönsaksbuljong (fond du chef)
1 msk chilisås (eller tomatpuré)
Vatten så att det täcker och lite till
2 dl pasta, okokt
300 gram korv, kan uteslutas
Franska kryddor (jag använde Findus frysta) el hackad persilja

Hacka löken, strimla baconet och fräs dessa i en gryta. Skala potatis, morötter, palsternacka och skiva/tärna. Gör detsamma med zucchini, tomater och purjo. Häll ner allt i grytan tillsammans med buljongtärning och chilisås. Fräs runt en stund innan du häller över vattnet. Sätt på locket och låt puttra i några minuter.  Lyft på locket, lägg ner okokt pasta och låt fortsätta puttra tills pastan är något al dente, potatisen och grönsakerna är lagom mjuka. Tärna korven och lägg i, låt soppan koka upp. Smaka av med salt och peppar. Strö över kryddorna. Servera med ett gott bröd till.


3 kommentarer:

  1. Det var länge sedan jag åt minestronesoppa så gott:)

    SvaraRadera
  2. Hejsan! Så mumsigt det ser ut! Ska jag verkligen göra nån dag. Älskar soppa! Min favvo är morots-o linssoppa med en skvätt citronsaft i. Jycken gillar den oxå:-). Mvh Gittan

    SvaraRadera
  3. Det blev ju en riktig smarrig soppkompromiss! ;)
    Trevlig valborg till dig!

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.