söndag 6 november 2011

Varm och kryddig äppelmust

Trevlig söndag på er!
Ni kikar troget in här trots att mina inlägg lyst med sin frånvaro ett tag nu! Det är roligt att se alla fina inlägg som ni lämnar, även på äldre inlägg. Inget med bloggen gör mig gladare än när ni testat ett recept och sedan rapporterar vad ni tyckte om det! Tack alla ni!Jag har varit iväg till Finland över helgen och kom hem imorse. Det blev till att hälsa på hos släkten och så inhandla saker inför julen. Mer om det i ett senare inlägg.

Här bjuder jag på en härlig varm och kryddig äppelmust, på den äppelmust jag gjorde tidigare i höstas. Har ni ingen egen äppelmust, kan ni köpa färdig. God att serveras en kall höst- eller vinterdag. Eller varför inte istället för glögg!

Varm- och kryddig äppelmust

½ liter äppelmust
Skalet från en clementin
1 kanelstång
3 nejlikor
1 krm kardemummakärnor
1 bit vaniljstång eller ½ tsk vaniljsocker
Sirap eller honung för sötma

Koka upp äppelmusten tillsammans med kryddorna, clementinskalet. Låt sjuda några minuter. Dra från plattan och låt stå och dra under lock i 15 minuter. Koka upp igen, sila och servera rykande het.

9 kommentarer:

  1. Det här låter verkligen mumma! =) Får nog testa att göra.

    SvaraRadera
  2. Hoppas du hade det trevligt i Finland <3

    Du, det här låter ju underbart gott, jag älskar äppelmust och jag älskar det ännu mer med juliga kryddor i!YUM =D

    SvaraRadera
  3. Härligt med resor, speciellt hem till släkten.
    Riktigt gott låter det, bra med alternativ till glöggen ibland.

    SvaraRadera
  4. Låter smarrigt! :) Sv; Diamanterna är tyvärr inte ätbara, inte dessa jag fick iaf men jag vet att det finns fina pärlor och diamanter som går att knapra i sig. :) Hoppas du haft en fin helg!

    SvaraRadera
  5. Härligt! Jag har en massa fådda äpplen som väntar på att få träffa råsaftscentrifugen!

    SvaraRadera
  6. Amy's piece of cake: Ja, gör det!

    Alexandra - Kärlek på tallrik: Finland var nice! Ja, visst är det underbar kombo!

    Millas hälsoblogg: Precis!

    Mårtenssons kök: Ja, körde sån här förra julen.

    Jessica/Bakspecialisten: Tack för svaret!

    karin - trattoria: Eller hur!

    Fröken DIll: DÅ får vi hoppas att äpplena snart träffar på den där centrifrugen!

    SvaraRadera
  7. Vad härligt!Strålande också med ett alternativ till all glögg. Ser och låter jättegott.

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.