onsdag 22 juni 2011

Sommarlunch med kesosallad, avokado och lufttorkad skinka

Sommarluncher är underbara, lätta och kalla. När de dessutom går snabbt att fixa hamnar dem högt på min lista! Vad brukar ni äta till lunch på somrarna?

Kesosallad, avokado och lufttorkad skinka

1 avokado
Lufttorkad skinka

Kesosallad:

1 liten burk keso
1 tomat
½ rödlök
1 knippe bladpersilja
Örtsalt

Tärna tomaten och hacka rödlöken fint. Hacka även persiljan och blanda allt med keson. Strö på örtsalt. Servera med en uppskivad avokado och lufttorkad skinka.

4 kommentarer:

  1. Gott och nyttigt, låter som nåt för mig :)

    SvaraRadera
  2. Mums, kesosalladen låter fantastiskt god! Den ska jag nog ge ett försök, kanske i en baguette?

    SvaraRadera
  3. Sallad ligger högt på listan när det är varmt och soligt ute, precis som frukter och baguetter. Lätt att göra och lättsmält:)

    SvaraRadera
  4. Fil, keso och makrill, pastasallad, omelett är väl ungefär vad man kan tänkas äta till lunch när det börjar bli varmare ut. Fil går det mycket av här på sommaren och kräm..
    Trevlig midsommar på er!

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.