fredag 10 juni 2011

Fetaostdipp och fredagsplock

Äldsta sonen sover över hos mormor så vi passade på att sätta upp en massa tavlor och lampor, persienner, lampetter med mera ikväll. Det är svårt att få tid till sådant med två energiknippen springandes runt sig konstant. Efteråt kändes det välförtjänt att slänga upp bena på soffan och sitta med lite småplock. Jag har återupptagit en gammal goding – en fetaoströra som jag nu döpt om till dipp. Ursprungligen har jag haft den som tillbehör till ugnsrostade grönsaker eller rotfrukter, grillat men nu även som dipp. Godast är det att dippa härliga paprikastavar!
´
 Fredagsplocket i sin helhet bestod alltså av paprikastavar med fetaostdipp, salami milano, bigarråer, jordgubbar och salta mandlar.

Önskar er en trevlig helg i värmen!


Fetaostdipp, räcker att dippa 1 paprika i

50 gram fetaost
1 msk creme fraiche eller turkisk yoghurt
1 tsk olivolja
timjan, färsk eller torkad
svartpeppar

Smula fetaosten och rör ner creme fraiche och olja. Smaka av med timjan och svartpeppar.

5 kommentarer:

  1. Vad kul att paketet kom fram. Drog ut på tiden lite=/
    Hoppas de blir uppskattat och uppätet / Pernilla

    SvaraRadera
  2. Jag äter ofta fetaostkrämer, röror och såser av olika slag - lätta att göra och hysteriskt goda =D

    SvaraRadera
  3. Just bestämt att det nog får bli plockmat på torsdagkväll, det är alldeles för länge sen nu. Så bra med inspiration från alla matbloggar:)

    SvaraRadera
  4. Jag ska testa din dipp någon gång, fetaost slår verkligen aldrig fel. :-)

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.