måndag 10 januari 2011

Chokladmousse på tre sorters choklad

Vid det här laget har ni väl märkt att jag unnat mig ett långt jullov och likaså bloggsemester. Vi har varit bortresta hos mina svärföräldrar under tio dagar och där blev vi bjudna på en massa mumsig mat både av finaste svärmor och svägerska. Det var inte mycket jag stod i köket! Till och med svågern, som sällan rör i grytorna, hjälpte till att laga efterrätten på nyårsafton; en mumsig chokladmousse på tre sorters choklad. Det är den jag bjuder receptet på här, fast jag inte gjorde den själv och fast receptet är svågerns. En enkel efterrätt, som är god att servera med lite krossad daim på toppen. Prova nu detta till en söndagsmiddag, ni kommer inte att bli besvikna! Till mousserna serverades en jordgubbsås på mixade rårörda jordgubbar. Vi hjälptes åt med varmrätten. Så här kommer lite bilder och recept på moussen!

Chokladmousse på tre sorters choklad, 10 portioner

100 gram vit choklad + 3 dl vispgrädde
100 gram mörk choklad + 3 dl vispgrädde
100 gram mjölk choklad + 3 dl vispgrädde
Krossad daim
Rårörda jordgubbar


Hacka de olika chokladsorterna, var för sig. Lägg ner i varsin bunke. Koka upp grädden och häll sedan över varje chokladsort. Rör tills chokladen smält. Ställ kallt i minst 4 timmar eller över natten. Vispa upp mousserna med en elvisp. Spritsa lager på lager ner i glas på fot. Strö över hackad daim. Mixa rårörda jordgubbar till en sås med en mixerstav och servera till.

Marinerad oxfilé och fläskytterfilé, tillagad på låg temperatur.
Serverades med ugnsbakad potatis, morötter, palsternacka och lök.
Till detta hemslagen bearnaisé.

2 kommentarer:

  1. Tack! Så tråkigt att läsa om din mormor, vi beklagar din sorg, och precis som du skriver så får man försöka att minnas alla ljusa stunder man haft tillsammans.

    SvaraRadera
  2. Efter ditt bloggmarathon i höstas så var du väl värd ett långt jullov ;-)

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.