torsdag 13 januari 2011

Ett axplock av månadens råvaror

Eftersom vi var bortresta över månadsskiftet december/januari och även över trettonhelgen fick jag inte till någon månadsmatsedel förrän för ett par dagar sedan.

Jag brukar sätta samman en matsedel för månaden efter att ha en inventerat kyl/frys/skafferi, bläddrat i tidningar och rivit ut recept, surfat runt på bloggar och andra matsiter. Sen bär det av för storhandling. Nu hade vi dock ganska mycket hemma samt fick fisk från släktens fiskare och kokade en till julskinka som jag frös in så någon storhandling behövdes det inte. Ni kan alltså se framemot recept med torsk, sej, lax och julskinka! Plus lite annat smått och gott!

Hursomhelst så kompletteringshandlade jag lite grönt och mejeriprodukter. Och visst ser det härligt ut på bilden? Ni får väl hänga med och se i vilka rätter respektive råvara hamnar!

3 kommentarer:

 1. Hej! Vilken fenomenal blogg! Jag hittade hit idag när jag sökte efter något bakverk med kvarg - hittade då dina underbara påskbullar! Sedan tittade jag lite på dina övriga recept - och lade genast din blogg till mina favoriter! Jag är i en matlagningssvacka (har pågått åtskilliga månader) så detta var verkligen en inspiration jag behöver just nu! Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Hej Camilla! Välkommen hit! Hoppas du hittar inspiration och återkommer! Alltid så roligt när både nya och gamla läsare ger sig tillkänna!

  SvaraRadera
 3. Det ser verkligen gott ut det på bilden :)

  Och som svar på din kommentar i min blogg... om du vill vara med i pysselstafetten så går det bra med matpyssel också :) Så länge det är relaterat till antingen vintern eller alla hjärtans dag. Så om du kommer på något får du gärna vara med. Kul med lite blandat pyssel!

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.