onsdag 19 januari 2011

Gula fiskbiffar med koriander

Ursprungsreceptet är från ICA men jag öste på med koriander för jag tyckte att en ynka tesked kändes lite lamt. Dessutom kryddade jag med lite purjo och citronpeppar. Tyckte biffarna blev rätt så mesiga ändå. De behöver lite mer sting, vet bara inte vad man skulle kunna hitta på! Förslag?
Till fiskbiffarna serverades en yoghurtdressing med citron samt bulgur och kokt broccoli. Bulgurn tillagar jag förresten alltid med en smulad buljongtärning (1 buljongtärning för 4 personer) i kokvattnet. Den blir mycket smakrikare då!

Gula fiskbiffar med koriander

400 gram torskfilé eller annan vit fisk
1 ägg
1 msk potatismjöl
1 tsk salt
½ tsk citronpeppar
1 tsk gurkmeja
½ kruka koriander (eller efter eget tycke)

2 cm purjo
1 dl grädde
Olja till stekning

Skär torsken i bitar och lägg i en bunke. Blanda ner ägget, potatismjöl, salt, citronpeppar, gurkameja och koriander. Mixa till en smet. Rör ner grädden så att det blir en färs. Forma små biffar och stek på medelvärme.

Yoghurtdressing med citron

2 dl naturell yoghurt/matlagningsyoghurt/turkisk yoghurt
½ dl majonnäs
salt
fiskkrydda
½ pressad citron
citronskal
lite honung


Blanda ihop ingredienserna och smaka av med salt, peppar och honung.


5 kommentarer:

 1. Har aldrig gjort biff på torsk, bara på tonfisk eller lax.
  Kanske lite pepparrot eller wasabi eller sambal för lite hetta. Eller kanske pressad lime eller citron om man vill ha lite friskare smak på biffarna?

  SvaraRadera
 2. Mårtenssons kök: Tack, sambal ska jag prova! Måste ju testa att göra dessa en gång till!

  SvaraRadera
 3. Jag hade nog också haft någon form av chili eller ingefära för att få hetta. Då är det extra gott med en fräsch sås till. Gott ser det ut i alla fall!

  SvaraRadera
 4. ooo, de hör hade jag älskat! Jag är väldigt förtjust i fiskbiffar av olika slag och koriander är min favorit krydda/ört.

  SvaraRadera
 5. Men gudars, har gått och suktat efter fiskbiffar och så ser jag det här. Nu vet jag vad det blir till middag! :)

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.