måndag 31 januari 2011

Torsk med rödlöks- och dilltäcke

Vi har förmånen att ha fått en hel del fisk från svägerskans man som är fiskare i Norge. Det är mestadels torsk och sej. Dem smakar så mycket godare än fisken man köper i butik. Inget konstigt egentligen när en fiskare plockar upp fisken direkt ur havet, väljer ut de finaste och fryser in den redan på båten.
Igår lagade jag torsk, som jag täckte med en röra innehållande bland annat rödlök och dill. Till fisken serverades kokt potatis, morötter och palsternacka. En rätt som passar både vardagar och helger.

Torsk med rödlöks- och dilltäcke, 6 portioner

800 gram torskfilé
200 gram (1 burk) creme fraiche
2 äggulor
3 medelstora rödlökar
skalet från två citroner
1 paket fryst dill eller 1 kruka färsk, hackad
salt
peppar


Hacka löken och riv skalet på citronen. Blanda detta tillsammans med äggulorna och dillen. Smaka av med salt och peppar. Lägg torsken i en ugnsform, salta och bred på röran. Tillaga i ugn på 175 grader i cirka 25 minuter eller tills fiskens innertemperatur är 60 grader.


2 kommentarer:

  1. Mums så gott de ser ut! Ja det är ju så mycket godare med egen fångad fisk än köpt!

    SvaraRadera
  2. Jisses så gott det verkar vara och enkelt dessutom. Passar perfekt!

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.